IVICA KUKAVICA

“Veseli me potpora crkve, nikada ne bih mogao podržavati rodnu ideologiju!”

Ivica Kukavica, drugi na listi Domoviskog pokreta u X. Izbornoj jedinici osvrnuo se na podršku Crkve i Fra Nediljka Šabića. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Našem narodu vjera mnogo znači. Crkva i vjera sastavni su dio hrvatske prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Svi mi koji se deklariramo kao političari koji baštine kršćanki nauk u politici trebamo itekako voditi računa o javnom djelovanju na osnovama koje su sastavni dio moralnog i civilizacijskog dosega Katoličke crkve. Prije bilo koje odluke koja ima širi utjecaj na naše društvo, na na našu djecu, njihov odgoj i okruženje u kojem ćemo odrastati, trebali bi poslušati stavove Crkve po tom pitanju.

Mnoge stvari u Hrvatskoj danas bi bile drugačije samo da su se slušali stavovi Crkve te da su se političari vodili kršćanskim naukom.

Stoga me posebno veseli poruka našeg župnika iz Imotskog koji je ovih dana dao jasne upute vjernicima koju politiku na izborima trebaju birati.

Fra Nediljko Šabić je, vjerojatno vođen preporukama Komisije HBK Iustitia et pax, javno poručio vjernicima da im prilikom izlaska na predstojeće izbore “poticaj bude 3. Imotska bojna”. Hvala mu na riječima potpore i hvala Crkvi koja prepoznaje politiku koja baštini njen nauk.

Osobno prepoznajem svoje političko djelovanje u porukama Iustitie et pax. Nikada ne bih mogao podržavati rodnu ideologiju i glasati za Istanbulsku konvenciju. Ovaj čin Komisije i poruku našeg župnika vidim kao ogroman društveni poticaj koji bi trebao biti putokaz i drugim župnicima.

POSLJEDNJE DODANO: