PROGRAM OBREDA I MISA

Veliki tjedan u splitskoj katedrali

Veliki tjedan je pred nama, a splitska katedrala priprema se za svečane vjerske obrede i mise kako bi vjernicima omogućila dublje sudjelovanje u blagdanima koji prethode Uskrsu. Očekuje se da će splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić predvoditi neke od ključnih obreda.

Početak tjedna, Cvjetnica, bit će obilježen posebnom svečanošću. Sveti obredi započet će u 10 sati, a nadbiskup Križić predvodit će ovaj događaj. Nakon toga, od 12 do 18 sati, vjernici će imati priliku izložiti Presveto Otajstvo za klanjanje.

U narednim danima, Veliki ponedjeljak, utorak i srijeda, svete mise bit će održane u 7 sati, a vjernicima će biti omogućeno klanjanje pred Presvetim od 7:30 do 18 sati. Očekuje se da će nadbiskup Križić predvoditi i večernje mise tih dana.

Veliki četvrtak bit će posebno svečan s Misom posvete ulja u 10 sati koju će predvoditi nadbiskup, te Misom Večere Gospodnje u 18 sati.

Veliki petak, dan spomena Muke Gospodnje, bit će obilježen Liturgijom časova ujutro te Obredima Velikog petka u 18 sati koje će predvoditi nadbiskup Križić.

Velika subota donosi posebno svečano Vazmeno bdjenje u 21 sat koje će predvoditi nadbiskup Zdenko Križić.

Uskrsna nedjelja, slavlje Uskrsnuća Gospodinova, počet će svečanim misama u 8, 10 i 19 sati. Posebno svečanu misu u 10 sati predslavit će nadbiskup Križić.

Vazmeni ponedjeljak zaključit će Veliki tjedan s misama u 10 i 19 sati.

Splitska katedrala poziva vjernike i sve zainteresirane da se pridruže ovim svečanim obredima i misama te tako dublje prožive duh ovog posebnog vremena u kršćanskoj liturgiji.

POSLJEDNJE DODANO: