PAO JOŠ JEDAN DILER

Velika zapljena droge u Splitu: Uhićen mladić s preko 3 kilograma narkotika!

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su još jedno uspješno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je pronađena i oduzeta veća količina droge.

Jučer su policijski službenici postupali prema 23-godišnjem muškarcu kod kojeg je pronađeno 47,6 grama marihuane i manja količina kokaina. Doveden je u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje isti koristi, te je od 23-godišnjaka oduzeto: 20 paketa u kojoj se nalazilo 2849,4 grama droge hašiš, 171 gram marihuane, 64,4 grama kokaina spakiranog u pet plastičnih vrećica, devet električnih cigareta s THC-om i tri digitalne vage s tragovima nalik na drogu.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te će danas uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku.

U prva četiri mjeseca na području PU splitsko-dalmatinske evidentirana su 54 kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i realizirano je 595 zapljena različitih vrsta droga, što je nastavak uspješnog rada Policijske uprave splitsko-dalmatinske u domeni suzbijanja zlouporabe droga i prijavljivanja osoba koje su imale namjeru baviti se preprodajom.

Tijekom 2023. godine na području PU splitsko-dalmatinske podneseno je 269 kaznenih prijava vezano uz kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama i realizirano je 2349 zapljena različitih vrsta droga.

POSLJEDNJE DODANO: