PALA MREŽA DILERA

Velika zapljena droge u Solinu: Oduzeto gotovo 9 kilograma različitih opijata

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. 

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na području Solina, koje koristi spomenuti 24-godišnjak te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 6 kilograma i 789,5 grama amfetamina, 1 kilogram i 475,2 grama hašiša, 39,6 grama kokaina, 135 grama heroina, 46 grama MDMA, 23 sličice LSD, 531 gram nepoznate praškaste materije i dvije digitalne vage za precizno mjerenje.

Nadalje, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja kako je 46-godišnjak, 17. lipnja 2024. godine na području Solina posredovao pri kupnji droge od 24-godišnjaka za 40-godišnjaka koji je 17. lipnja 2024. godine preminuo na području Slatina, a utvrđeno je da je neposredno prije nego li mu je pozlio konzumirao drogu i u stanu je pronađena manja količina kokaina.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 24-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama  iz čl.190. st.2. Kaznenog zakona, a u odnosu na 46-godišnjaka utvrđena je osnovana sumnja da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl.190 st.5. Kaznenog zakona.

Obojica su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

POSLJEDNJE DODANO: