HVALEVRIJEDNA AKCIJA

Velika akcija čišćenja mora u splitskoj luci: Pronašli ograde, gume, otplate s brodova, boce pa čak i luster…

Jutros je u splitskoj luci održano čišćenje lučkog područja i uklanjanje krutog otpada iz mora. U čišćenju je sudjelovao Ronilački klub 4. gardijske brigade koji već četvrtu godinu za redom sudjeluju u ovoj akciji.

Ravnatelj Lučke uprave Split, Vice Mihanović, istaknuo je kako je zadovoljan akcijom koja će se i dalje nastaviti provoditi:

– Već četvrtu godinu uspješno provodimo akciju čišćenja podmorja i akvatorija gradske luke Split zajedno s veterinarima 4. gardijske brigade. Nažalost, uvijek ima smeća, ali s ovom akcijom sada smo očistili veliki dio akvatorija gradske luge, a još je ostao dio prema lukobranu. Obzirom da smo zadovoljni s radom 4. gardijske brigade, Lučka uprava i dalje misli provoditi ove akcije u suradnji s njima i voditi računa o ekološkom zbrinjavanju, kazao je Mihanović.

Predsjednik Ronilačkog kluba 4. gardijske brigade Ćiro Ugrin, kazao je što su sve našli:

– Ove godine sudjelovalo nas je osam, s tim da smo imali tri ronioca. Ova akcija znači puno za grad Split i sretan sam što imamo suradnju s Lučkom upravom kako bi očistili sav otpad koji šteti luci i otežava promet. Pronašli smo ograde, gume, otplate s brodova, boce pa čak i luster, zaključio je Ugrin. 

POSLJEDNJE DODANO: