TOPLINSKI VAL

Već sada je 25 stupnjeva, tokom dana idemo iznad 35

Danas nas očekuje sunčano i vruće vrijeme. U večernjim satima na zapadu zemlje očekuje se umjerena naoblaka. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, dok će u središnjoj i Gorskoj Hrvatskoj ponegdje biti s jakim udarima. Na sjevernom Jadranu puhat će južni vjetar, a prema otvorenom moru i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 31 i 37°C, javlja DHMZ.

Zbog visokih temperatura na snazi su i upozorenja Meteoalarma za toplinski val. Preporučuje se pridržavanje mjera zaštite od vrućine, izbjegavanje direktnog izlaganja suncu tijekom najtoplijeg dijela dana te redovito konzumiranje tekućine kako bi se izbjegla dehidracija.

Sutra nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, dok će na istoku zemlje puhati sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će prevladavati umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u Dalmaciji ponegdje i jak vjetar.

Najniže jutarnje temperature zraka kretat će se od 17 do 22°C, dok će na Jadranu biti toplije, s temperaturama od 22 do 26°C. Najviše dnevne temperature bit će većinom između 32 i 37°C, dok će u Gorskoj Hrvatskoj ponegdje biti malo niže.

Očekuje se nastavak toplinskog vala, stoga je važno nastaviti s mjerama opreza

POSLJEDNJE DODANO: