POKAZALA STATISTIKA

Vatreni su treća najstarija ekipa na Euru, a po vrijednosti nisu ni u top 10

Izbornici reprezentacija koje sudjeluju na nadolazećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj objavili su konačne popise svojih ekipa što je prilika za osvrt na razne statističke kategorije. U kategoriji starosti Hrvatska je tako treća najstarija ekipa na Euru. Prosječna dob naših igrača je 27,7 godina. Dvije reprezentacije starije od Hrvatske su Škotska (28,7) i Njemačka (27,9), prenosi Index.

S druge strane tablice, najmlađe reprezentacije su Češka (25,3) i Turska (25,4). Prema vrijednost igrača na prvom mjestu su Englezi, ujedno i prvi favoriti natjecanja prema kladionicama. Ekipa Garetha Southgatea vrijedi 1,52 milijarde eura. Uz njih, preko milijarde vrijede ekipe Francuske (1,23 milijarde) i Portugala (1,05 milijardi).

Hrvatska je u toj kategoriji točno na sredini tablice od 24 ekipe, odnosno na 12. mjestu s vrijednosti od 327,7 milijuna eura. Tik ispred Hrvatske nalaze se Danska, Ukrajina i Turska, a odmah iza su Srbija, Švicarska i Austrija. Najmanje vrijedi ekipa Rumunjske, “samo” 96,1 milijuna eura.

POSLJEDNJE DODANO: