PRIOPĆENJE STRANKE REPUBLIKE

Vanđelić: “Neka Vučićevim imitatorima stranačku kampanju plate HDZ i SDP, a ne građani!”

Stranka Republika oglasila se priopćenjem u kojem je istakla kako je puna je dokazanih pojedinaca koji znaju kako treba voditi državu i imaju iskustva u realnom sektoru za razliku od Milanovića i Plenkovića, i spremni su svoje znanje i trud uložiti u gradnju Hrvatske kao zemlje u kojoj se ostaje, a iz nje ne bježi u potrazi za boljom budućnosti.

Kako izgleda trošenje javnog novca? Imamo dva svježa primjera na ‘onom čije ime SDP ne smije izgovoriti’, ali znanom kao Zoran Milanović, predsjednik RH i Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH i korumpiranog HDZ-a, no obojica poznatiji kao – Vučićevi imitatori. Sa svojih javnih funkcija sisaju novac iz državnog proračuna i tako financiraju vlastite stranačke kampanje. Nije ni čudno, ali je svakako tužno, da je tijekom njihovih vladavina Hrvatsku napustilo gotovo milijun građana.

Vode političku kampanju na račun građana i to pod krinkom funkcija koje obavljaju. Neka im HDZ i SDP plate troškove osiguranja i putovanja, a javni novac troše na ono što građanima treba poput gradnje novih vrtića, omogućavanja dostojnih mirovina, ma zapravo neka taj novac samo ostave u državnoj blagajni i ne diraju ga, tako da kad konačno izgube na nadolazećim izborima, nova sposobnija vlast može taj novac uložiti za boljitak građana, a ne za stranački i vlastiti grabež kojem godinama svjedočimo’, poručio je Damir Vanđelić, predsjednik stranke Republika.

Svaki izborni ciklus gledamo iste likove, slušamo isti narativ koji zagađuje javni prostor, a vlast im se toliko omilila da se grčevito drže svojih fotelja vjerojatno i u strahu potencijalnih istraga kad više neće biti pod imunitetom.

Je li normalno da je Dan općine Vela Luke Zoran Milanović ‘uveličao’ svojom pojavom službeno u funkciji predsjednika RH, no zapravo kao kandidat SDP-a za premijera na nadolazećim izborima. Ono što, podsjetimo, kao predsjednik države odlukom Ustavnog suda ne bi smio biti osim ako ne da ostavku. Pa je pod krinkom službene posjete ‘otplovio’ za Korčulu, nabacio milanovićevske floskule i istodobno zauzeo javni prostor promoviranjem sebe kao stranačkog kandidata. A taj put platili su građani RH putem proračuna za predsjednika RH. Nije platio SDP ili Zoran Milanović’, kaže Vanđelić.

SDP je u 2023. imao 3,5 milijuna prihoda i 3,35 milijuna eura rashoda. Preneseni manjak iz 2022. iznosio im je oko 900.000 eura. U redu, možda SDP ne bi imao novaca da plati Milanovićev put do Vela Luke. Mogao ga je ipak platiti sam Milanović, brzinskim računanjem putovanje sa standardnim automobilom od Zagreba preko Pelješca do Vela Luke košta 85 eura u jednom smjeru. Za to bi, ako već ne može sam predsjednik, novac mogao izdvojiti i SDP.

Andrej Plenković zadržao se blizu Zagreba, otputovao je sa cijelom svojom svitom do Siska na 31. obljetnicu svoje stranke u toj županiji.

Još jedno stranačko, a ne državno putovanje, ali može se pretpostaviti iz kojeg je proračuna plaćeno. HDZ-ova blagajna je u 2023. godini uprihodila 6,3 milijuna eura, a rashodila 4,6 milijuna. Preneseni višak prihoda iz 2022. iznosio im je 3,7 milijuna eura. U narodu bi se reklo – puni kao brod.

Stranka Republika okupila je dokazane pojedince i članove koji znaju kako treba voditi državu i imaju iskustva u realnom sektoru, za razliku od Vučićevih imitatora i spremni su svoje znanje, trud i vrijeme uložiti da Hrvatska bude zemlja u kojoj se ostaje, a ne odlazi, zemlja u kojoj se novac ne dijeli po stranačkoj liniji već za gradnju bolje države.

    POSLJEDNJE DODANO: