HRVATSKA ROMANTIKA

Valentinovo u Hrvatskoj: Destinacije i navike putovanja hrvatskih parova

U susret Valentinovu, she.hr je objavilo istraživanje temeljeno na podacima rezervacija putovanja na getbybus.com, te otkrilo najomiljenije destinacije i uzorke ponašanja među hrvatskim parovima kada su u pitanju romantični izleti.

Prema istraživanju provedenom na impresivnom uzorku od 10,000 parova, najčešće odabrane destinacije za romantična putovanja su Zagreb, Split, Zadar, Šibenik i Rijeka. Iako postoji blaga preferencija među spolovima, s muškarcima sklonijim Zadru, a ženama Splitu, ove destinacije su se istaknule kao zajednički favoriti za romantične izlete.

Zanimljivo je primijetiti da muškarci češće preferiraju ljetna putovanja, dok su žene više naklonjene zimskim destinacijama. Najpopularniji mjeseci za odlazak na put su prosinac i kolovoz, dok se Valentinovo izdvaja kao razdoblje s najmanjim brojem putovanja.

Kada je riječ o identificiranju najromantičnijih parova, istraživanje je otkrilo da su najčešća imena među putnicama Ana, Ivana i Marija, dok su među muškim putnicima najzastupljenija imena Ivan, Marko i Josip.

Analizom plaćanja putovanja, istraživanje je pokazalo da su najromantičnije žene Kristina, Ivana i Martina, dok su se među najčešćim muškim imenima pronašli Mario, Dominik i Bruno.

Interesantno je i otkriće o tome kojim ženama muškarci najčešće poklanjaju putovanja, gdje su Nika, Lana i Dora česta imena, dok su žene najčešće darivateljice putovanja Lovri, Davidu i Anti.

Ukupno gledajući, 67% putovanja plaćaju žene, dok 33% plaćaju muškarci. Ovo istraživanje sugerira da su žene češće te koje organiziraju putovanja autobusom, no ostaje otvoreno pitanje zašto je tome tako – da li je razlog u njihovoj sklonosti organizaciji putovanja ili u drugim faktorima.

U svakom slučaju, ovi podaci pružaju zanimljiv uvid u navike romantičnih putovanja među hrvatskim parovima i pružaju korisne informacije za putničke agencije i turističke stručnjake.

POSLJEDNJE DODANO: