Hamilton: Želim ostvariti hat-trick

Lewis Hamilton bit će i u Šangaju jedan od glavnih favorita za pobjedu. Vozač Mercedesa imat će tako priliku stići do treće uzastopne pobjede nakon što je slavio u Maleziji i u Bahreinu…

Hamilton je u Kini slavio dva puta i to 2008. i 2011. godine te je u još tri navrata utrku završavao na postolju. Ove godine dolazi kao jedan od glavnih favorita i tražit će treće uzastopno slavlje.

– Imao sam dosta uspona i padova na ovoj stazi. S jedne strane samo sam dvaput završio van postolja, a s druge strane u Kini sam izgubio naslov prvaka u svojoj debitantskoj sezoni. Mislim da mi ova staza odgovara, cilj je kao i uvijek pobjeda i bilo bi nevjerojatno da uspijem ostvariti hat-trick, tri pobjede u nizu.

Britanac je vrlo zadovoljan početkom sezone i tvrdi kako se osjeća pozitivna atmosfera oko momčadi.

– Posljednja utrka u Bahreinu bila je fantastična, ponudili smo pravi show na stazi i to nije bio posljednji put ove sezone. Trenutno smo u sjajnoj poziciji i osjeti se fantastična atmosfera i optimizam u momčadi. Svi su potpuno usredotočeni i pokušavaju izvući maksimum te nastaviti s fantastičnim rezultatima s početka sezone.

Mercedes je slavio u sve tri dosadašnje ovosezonske utrke, Hamilton je bio brži u Bahreinu i Maleziji, a Nico Rosberg u Australiji.

POSLJEDNJE DODANO: