Dugi Rat: Provedite dan u prirodi i sudjelujte u ovogodišnjem Jesenice trekingu

Udruga Jesenice u subotu, 12. travnja, po četvrti put organizira cjelodnevnu sportsko-zabavno-rekreacijsku manifestaciju Jesenice treking. Očekuju više od 300 natjecatelja, a pozivaju i sve rekreativce. Manifestacija je podijeljena u dvije kategorije, natjecateljsku i rekreacijsku. Start i cilj je u Starom selu Jesenice, a proći će se Krug, Zeljoviće, Duće, Podstranu te greben Poljičke planine. Natjecateljska staza je duga između 20 i 25 kilometara i pretežno prolazi planinskim grebenom, a namijenjena je trekerima, planinarima i ostalim rekreativnim ili profesionalnim sportašima. Rekreacijska staza je prilagođena šetačima, obiteljima i rekreativcima. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i označena planinarskim markacijama, a laganom šetnjom se prođe za dva do tri sata.

– Dosadašnji posjetitelji su se uvjerili u ljepotu našeg zavičaja, a mi ćemo se i ove godine potruditi da sve dobro organiziramo. Cilj nam je da se kao naši gosti dobro zabavite cijeli dan, od jutarnje utrke ili šetnje, preko popodnevnog ručka u ambijentalnoj konobi, do večernjeg glazbenog programa. Utrku osigurava HGSS, a obavezna oprema je mobitel, komplet prve pomoći, astro folija i zviždaljka – poručuje Duško Ivanišević iz Udruge Jesenice.

Prijave traju do 5. travnja, a zainteresirani se trebaju javiti agenciji Cyntus Dugi Rat, na broj telefona 021/757-802 ili na e-mail: [email protected]

Ivanišević napominje i da se plaća startnina od 100 kuna u što je uključena: organizacija utrke, karta staze, natjecateljski karton, instrukcije za utrku, kuhani ručak i ulaznica za glazbeni program. 

– Djeca do 15 godina ne plaćaju startninu. Mogu sudjelovati u rekreativnoj kategoriji isključivo u pratnji roditelja. Registracija će biti od 8 do 8,30 sati, a početak je planiran za 9 sati. Startnina se uplaćuje u agenciji Cyntus ili na žiro račun Udruge Jesenice 2330003-1100429414 – kaže Ivanišević.

POSLJEDNJE DODANO: