Brač: Muškarac prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te nekoliko imovinskih kaznenih djela

Policijski službenici Policijske postaje Brač dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te nekoliko imovinskih kaznenih djela.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma  kojeg isti koristi, te je pronađeno i oduzeto 70,74 grama marihuane u staklenoj posudi, vaga za precizno mjerenje i pribor za usitnjavanje marihuane. 

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je:

– u vremenu od 17.do 21.siječnja 2023.godine na gradilištu u mjestu Donji Humac provalio u metalni kontejner iz kojeg je otuđio veću količina oluka, građevinski materijal i alat,

– 19./20.siječnja 2023.godine u mjestu Donji Humac otuđio pet kamenih nosača,

– 23./24.veljače 2023.godine u mjestu Nerežišće provalio u dvije prostorije u kući u izgradnji iz kojih je otuđio građevinski i električni alat i materijal.

Na opisani način 38-godišnjak je ostvario obilježja tri kaznena djela Teška krađa i jedno kazneno djelo Krađa. Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 3.500,00 eura. Tijekom obavljenih pretraga doma, vozila i prostorija koje muškarac koristi pronađen je dio građevinskog i električnog alata, te kameni nosači. Pronađeni predmeti su oduzeti i pohranjeni u službenim prostorijama, te će biti vraćeni vlasnicima. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 38-godišnjak će danas tijekom dana biti predan pritvorskom nadzoniku. 

POSLJEDNJE DODANO: