RAGBI POSLASTICA U MAKARSKOJ

Uvjerljiva Hrvatska nadigrala Ukrajinu za prvu pobjedu u Trophy diviziji

Reprezentacija Hrvatske u ragbiju ostvarila je veliku pobjedu (41:5) u Makarskoj protiv Ukrajine u 2. kolu Trophy divizije europskog Kupa nacija. Naša je reprezentacija formalno bila gost, jer Ukrajina zbog rata u svojoj zemlji nije u mogućnosti organizirati utakmice.


Veliki je ovo korak Hrvatske prema ostanku u diviziji. Hrvatska je krenula furiozno u utakmicu. Matej Buljanović položio je već u 4. minuti, do kraja poluvremena ponovio je to još dvaput. Jednom je nakon odlične suradnje s Jurišićem polužio i Jason Newton. Dva od četiri uspješna Newtonova pretvaranja i jedna kazna donijeli su ogromnih 27:0 do isteka prvog poluvremena.


Nastavili su u istom ritmu i u drugom dijelu, osigurali su pobjedu s bonus bodom koji može biti važan u raspletu skupine. Ukrajinci se nisu predavali, imali su i oni jedno polaganje, odradio ga je Karaševič, no bilo je to nedostatno jer je i Filip Perica dvaput položio probivši suparničku zadnju liniju.

Ponosan sam iznimno, bio je veliki pritisak na nama. Odigrali smo vrlo, vrlo pametno protiv jakog protivnika u jako teškim uvjetima na raskvašenom terenu. I mladi su bili super, zamjene su bile na nivou. Sve, baš sve je štimalo – rekao je izbornik Anthony Poša nakon utakmice.


UKRAJINA: Kramarenko, Porokončuk, Voda, Kulakivskij, Ševčenko, Nikitin, Černiačenko, Radčuk, Sivak, Delirijev, Manukjan, Kosarev, Karaševič 5, Zaklinji, Voitov, Ljuti, Kirsanov, Marčenko, Carevski, Korovin, Bilousov, Kotljarov, Berezanskij.


HRVATSKA: Mau’u, Altamirano, Biškić, Buljac, Brčić-Šušak, Svaguša, Galić, Perić, Newton 14, Nik Jurišić, Pavlović, Marko Grčić, Majstorović 2, Buljanović 15, Vranešević, Brčić, Petera, Kordun, Majić, Rudić, Lerotić, Perica 10, Vlajčević.

POSLJEDNJE DODANO: