VREMENSKA PROGNOZA

Utorak donosi naoblačenje i kišu na Jadranu uz jačanje juga

Veliki tjedan do petka ujutro nastavlja se promjenjivim vremenom, prevladavajućom južinom i povremenom mjestimičnom kišom, osobito na Jadranu i uz njega.

U središnjoj Hrvatskoj slabiji vjetar, a kao i na istoku – više sunčanog vremena prijepodne te oblačnije poslijepodne. Temperatura ujutro od 0 do 3 °C, a danju oko 17 °C.

Na zapadu će sunce nakratko proviriti između oblaka prijepodne, a zatim s jačim naoblačenjem stiže kiša s juga. Na sjevernom Jadranu će zapuhati jugo i jačati te će u drugome dijelu dana mjestimice biti olujno. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 °C u Gorskoj Hrvatskoj do 17 °C na otocima.

U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno, a mjestimična kiša stiže glavninom u drugome dijelu dana. Jugo će tijekom dana jačati na jako i olujno. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 10 °C, a najviša dnevna oko 16 °C.

I na krajnjem jugu Hrvatske zapuhat će i jačati jugo, a s njime i valovitost mora. Ponešto sunčanih razdoblja bit će prijepodne, a od sredine dana više oblaka i povremena kiša, navečer i u obliku pljuskova s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 °C.”

I dalje promjenjivo

Prilično nestabilno vrijeme potrajat će i idućih dana. Od kontinentalnih krajeva sunčanog vremena bit će ponajprije u središnjim i istočnim područjima, a kiše u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije. Sa srijede na četvrtak padat će posvuda – lokalno i obilno. Vjetar umjeren jugoistočni i jugozapadni, povremeno s jakim udarima. U petak stabilnije i još toplije.

Na Jadranu razmjerno vjetrovito jer će i dalje puhati jako i olujno jugo, u četvrtak i jak jugozapadni vjetar. Povremeno će padati kiša, a sa srijede na četvrtak bit će i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. U petak sunčanije i većinom bez oborine, osim na sjeveru gdje je moguć poneki pljusak. – prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

POSLJEDNJE DODANO: