DANAS U 11 SATI

Ustavni sud odlučuje o Milanovićevoj kandidaturi na parlamentarnim izborima

Ustavni sud najavio je kako će se danas izjasniti o najavi kandidature predsjednika Republike Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima na SDP-ovoj listi. Predsjednik Milanović najavio je da neće dati ostavku na dužnost i da će biti SDP-ov kandidat za premijera, bez obzira na to hoće li biti na izbornoj listi.

– Nebitno je što misli Ustavni sud, kojem je na čelu pajdo i kum od pijanog Šeksa, to je Šeparović, čovjek koji je u krvnoj zavadi s Turudićem, ali iz osobnih, ne iz principijelnih razloga, sve je to isti šljam. I na kraju oni mogu donijeti odluku kako hoće, ali ja ću u kampanji biti kandidat za premijera, izjavio je Zoran Milanović.

– Možete biti na europskim izborima, zakon donesen 2010. HDZ ga donio. To može, a za Sabor ne može; hajde mi to objasnite, rekao je među ostalim Milanović.

Predsjednik Ustavnog suda sazvao je za danas u 11 sati Stručni sastanak sudaca i nakon toga Sjednicu Suda na čijem je dnevnom redu točka – Nadzor nad ustavnošću i zakonitošću izbora u povodu izjave Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da će se kandidirati na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor, raspisanih odlukom Predsjednika Republike od 15. ožujka 2024., navodi se u priopćenju Ustavnog suda.

POSLJEDNJE DODANO: