VJEŽBA KOD KORČULE

Uspješno završena jedna od najzahtjevnijih morskih obuka pripadnika Središta za razvoj vođa “Marko Babić

Pripadnici 11. naraštaja Središta za razvoj vođa “Marko Babić” ovog tjedna provode morski dio obuke na otoku Korčuli, odnosno u nekadašnjoj vojarni “Privala” nedaleko od Vele Luke.

Uz pripadnike Središta, na obuci su sudjelovali i pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva osposobljeni kao ronioci, koji su bili osiguranje i ispomoć tijekom provedbe obuke u vodi.

Morska faza obuke, koja traje tjedan dana, obuhvaća: prelaženje vodenih prepreka; veslanje; prevrtanje čamca; izradu australskog splava, s kojim su pripadnici plivali u odori; skakanje s broda Hrvatske ratne mornarice te borbu u bliskim prostorima (Close Quarters Battle – CQB), koja je provedena u potpunom mraku u tunelu ispod zemlje.

Među 28 pripadnika 11. naraštaja Središta za razvoj vođa “Marko Babić”  su i dva pripadnika Slovenske vojske, koji i ovaj put pokazuju iznimnu volju i želju za učenjem.

Nakon morskog dijela, obuka se nastavlja u vojarni “Josip Jović” u Udbini, gdje je fokus na alpinističkim aktivnostima i različitim zadaćama u brdskom i planinskom okruženju.

POSLJEDNJE DODANO: