Supetarska gradonačelnica povukla optužnicu protiv bivšeg šefa, a sebi je osigurala povratak na radno mjesto u tvrtki “Grad”

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u idućih bi petnaestak dana trebalo donijeti odluku o mogućem sukobu interesa Ivane Marković, SDP-ove gradonačelnice Supetra, koja je nakon stupanja na dužnost povukla optužnicu protiv Zorana Marinelića, direktora komunalnog poduzeća Grad, u kojem je i sama bila zaposlena na mjestu rukovoditelja računovodstveno-financijskog sektora prije nego je izabrana za gradonačelnicu, a Ugovorom o sporazumnom raskidu ugovora o radu osigurala je sebi povratak na isto radno mjesto nakon što prestane obavljati dužnost gradonačelnice.

– Prikupljaju se svi relevantni podaci, a odluku ćemo vrlo brzo donijeti. Ne znamo još točan datum kada će se održati sjednica Povjerenstva na kojoj će biti donesena odluka, ali očekujemo da će to biti riješeno u iduća dva tjedna – kazala je Majda Uzelac, tajnica Povjerenstva. 

Grad Supetar je pred Županijskim sudom u Splitu pokrenuo postupak protiv Zorana Marinelića zbog zlouporabe položaja i ovlasti i pribavljanja nepripadne koristi jer je postupao suprotno odlukama Skupštine društva. Tri dana nakon što je stupila na dužnost gradonačelnice Marković je odgodila zakazanu raspravu na Županijskom sudu, a u srpnju je povukla optužnicu i tako zaustavila pokrenuti kazneni postupak.

Optužnom vijeću je povlačenje optužnice obrazložila time da je angažirala odvjetnika koji je pregledao spis i dao pravno mišljenje da Marinelić svojim postupcima nije ostvario obilježja kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret, pa je stoga odustala od njegovog daljnjeg kaznenog progona.

Povjerenstvo je prijavu, zaprimljenu sredinom srpnja prošle godine, ocijenilo kao vjerodostojnu i osnovanu te je krajem veljače odlučilo pokrenuti postupak kojim će utvrditi je li privatni interes Ivane Marković koji proizlazi iz prava na povratak na radno mjesto u komunalnom poduzeću Grad utjecao na njezinu nepristranost kada je donosila odluku o povlačenju optužnice protiv Zorana Marinelića te je li time prekršila Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

POSLJEDNJE DODANO: