GROBLJE SVIH SVETIH

Uskoro kreće proširenje groblja u Kaštel Lukšiću

Nakon uređenja groblja u Kambelovcu čiji radovi su završeni u siječnju ove godine, kreće se s proširenjem groblja Boruće u Lukšiću, javlja Portal grada Kaštela. Gotov je elaborat zaštite utjecaja na okoliš te će u ovoj godini Grad krenuti s otkupom zemljišta, dok je gradnja planirana 2025. godine. Time bi groblje Svih svetih trebalo biti veće za preko 500 novih grobnih mjesta.

Prema izrađenom elaboratu zaštite utjecaja na okoliš iz studenog 2023. godine, zahvatom se predviđa proširenje postojećeg groblja na površini veličine 8.532 četvornih metara sjeverno od postojećeg groblja. Planirano je ukupno 51 niša za urne, 100 zidnih grobnica (kazeta), 101 zemljanih (ukopnih) grobnica, 220 srednjih (samostojećih) grobnica i 81 velikih (samostojećih) grobnica.

Osim grobnih mjesta predviđena su i 63 parkirališna mjesta i kolno – pješački pristup.
Još u siječnju 2021. godine popis onih koji su se upisali na liste čekanja za obiteljske grobnice bio je poduž, no najveći broj ih je upravo za grobna mjesta u Kaštel Lukšiću. No, bez obzira na potrebe i nastojanja Grada za proširenjem groblja, potrebno je sada postići dogovor s vlasnicima zemljišta kako bi se riješio otkup, a potom će se moći krenuti s radovima.

POSLJEDNJE DODANO: