Article

//www.dalmacijanews.hr/files/617d25906f52df23698b4595/80
Foto: DalmacijaNews

Franić: "Osnova Puljkove vlasti su samo krediti i zaduživanje Grada Splita!"

Njegovu priopćenje donosimo u nastavku

Osnova Puljkove vlasti su samo krediti i zaduživanje Grada Splita. - ustvrdio je u priopćenju Ante Franić, nezavisni gradski vijećnik nakon što je gradonačelnik danas medijima govorio o proračunu za iduću godinu, a koji je, istaknuo je, u isto vrijeme "razvojan i štedljiv".

Njegovu priopćenje donosimo u nastavku:

- Najavljeno novo zaduživanje Grada od 200 milijuna kuna pokazuje neviđenu Gradonačelnikovu  nesposobnost, nebrigu i aktivističko nerazumijevanje poslovnog upravljanja.

Mnogima je otpočetka bilo jasno da Puljak nema pojma o upravljanju poslovnim procesima, a sad je i jasno da je izabrao i suradnike koji znaju čak i manje od njega.

Umjesto da pokrenu Grad i omoguće razvoj, zapošljavanje i milijunske prihode Puljkova administracija mjesecima blokira nove projekte stopirajući izdavanje građevinskih dozvola, a time i naplatu komunalnog doprinosa.

Puljak i suradnici igraju se s gradskim financijama kao osoba koja je dobila otkaz, te ne razmišljajući o eventualnom novom zaposlenju ide potrošiti minuse po svim kreditnim karticama dok još ima što potrošiti.

Iz kriznog stanja se primarno izlazi novim razvojem, radom na prihodovnoj strani proračuna, a ne kreditiranjem skupog i nefunkcionalnog gradskog aparata, a za što su potrebne jasne vizije, inovativne ideje, znanje i odlučnost, odnosno sve ono što Puljak i njegova administracija nemaju.

Zašto bi građani Splita i gradski proračun podnijeli trošak izgradnje i uređenja Žnjanskog platoa, a onda nakon izgradnje gradska tvrtka Žnjan d.o.o. će ubirati prihod, zaposliti cijelu brigadu uhljeba i međusobno dijeliti plaće i bonuse?

Gradonačelniče, krenite u izradu glavnog projekta za Žnjan, definirajte točne kvadrate poslovnih sadržaja, a nakon toga objavite natječaj za potkoncesije i avansnim uplatama potkoncesionara izgradite Žnjan!

Budući ugostiteljski i ostali poslovni subjekti koji će desetljećima zarađivati na Žnjanu moraju dati svoj doprinos u izgradnji,za koji će im se naravno u određenom postotku ulaganja umanjiti višegodišnja koncesijska naknada.

Split nema vremena za Puljkovu nesposobnost i najgoru administraciju u povijesti Splita čiji je model upravljanja prebacivanje krivnje i financijska represija na građane. - naveo je Franić


hr Tue Nov 16 2021 16:50:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/61b1cdb86f52df25a28b45b2/80

Studenti splitske Ekonomije organizirali humanitarnu akciju za udrugu Moje dijete iz Solina

Štand se nalazi u Cityju gdje se mogu kupiti božićni ukrasi koje su izradila djeca te kupiti lutrijski listići s kojim ste u igri za neku od nagrada
Skupina od 12 studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu i sudjeluje u organizaciji humanitarne akcije "Djecu za djecu".  Akciju se organizira pod mentorstvom profesorice Smiljane Pivčević. Radi se o tradicionalnoj akciji koja je nastala na poticaj profesorice Pivčević te je do sada pomogla brojnim udrugama - Anđeli, Sindrom Down 21, Sanus i druge. Ove godine, sva sredstva koja se prikupe, bit će donirana udruzi Moje dijete iz Solina. Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju ima 207 korisnika iz cijele Splitsko-dalmatinske županije. Sredstva koja se skupe osigurat će korisnicima besplatnu rehabilitaciju i pomoć od raznih stručnjaka koji dolaze u udrugu i koji rade s djecom.

Humanitarna akcija počela je s radom u City Centru One na prvom katu prije nekoliko dana i trajat će do 19. prosinca. Svi ljudi dobre volje mogu doći posjetiti štand te kupiti neodoljive božićne ukrase koje su posebno za ovu akciju izradila djeca iz splitskih vrtića. Osim kupnjom ukrasa, akciji možete doprinijeti i kupnjom listića za lutriju (koji košta 10 kn) čije će se izvlačenje održati 18. prosinca, a u kojoj možete osvojiti brojne nagrade sponzora.

Neke od nagrada su dva noćenja za dvije osobe u hotelu Antique u Splitu, dvije dnevne ulaznice za SPA u hotelu Le Meridien Lav, dva wellness tretmana u hotelu Marvie, večere u restoranima Chops grill, Makedonska kuća, Bajamonti, Coccolo Trogir i drugi te kozmetički tretmani u salonima, poklon bonovi za frizerske salone, ordinacije dentalne medicine i brojne druge nagrade na području u Splita, Solina, Kaštela i Trogira. Također, u planu je i aukcija Hajdukovih dresova na instagramu, a donirati se može i preko računa koji se nalazi na plakatu i može ga se pronaći na društvenim mrežama.


hr Thu Dec 09 2021 10:48:34 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/61b1c3966f52dff7a28b4570/80

Splićani Albancima prenosili iskustva o upravljanju pomorskim dobrom

Naš sustav je revolucionarana, poručili su iz Splitsko-dalmatinske županije
Predstavnici University of Tirana i University of Vlora boravili su u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje im je prezentiran projekt „Pomorsko je dobro“, kao primjer dobre prakse u transparentnijim i učinkovitijim upravljanjem pomorskim dobrom. Ovaj posjet, čiji je organizator Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu, organiziran je u sklopu Erasmus+ projekta "BLUEWBC Sustainable development of BLUE economies through higher education and innovation in Western Balkan Countries".

„Čast mi je i zadovoljstvo što smo gostima prezentirali naš projekt 'Pomorsko je dobro', kojega su već prepoznali građani i struka. Naš sustav je revolucionaran i u skladu sa svim trendovima i potrebama građana te može biti primjer ostalima kako poboljšati transparentnost i upravljanje pomorskim dobrom. Drago mi je da smo izmijenili iskustva te se veselim i budućim suradnjama na ovoj razini“, izjavila je pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Matea Dorčić.


hr Thu Dec 09 2021 09:52:31 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5ffb7f936f52df0f9c8b45a4/80
Foto: DalmacijaNews

Obavijest iz HAC-a: Ne krećite na put bez zimske opreme

U većini zemlje su počele padaline, potreban je dodatan oprez
Kako je i bilo najavljeno u većem dijelu zemlje počele su padaline. Obzirom na vremenske prilike, apeliramo
na vozače na dodatan oprez. Sve zimske ekipe HAC-a su na terenu, prate se temperature i uvjeti na cesti kao i prognoza za mikro lokacije te se prema potrebi tretiraju sve asfaltne površine kako ne bi došlo do
zaleđivanja asfalta.

"Pripremite svoje vozilo za zimske uvjete, ne krećite na put bez adekvatne zimske opreme! Dok traju snježne padaline brzinu vožnje potrebno je prilagoditi trenutnim uvjetima i ograničenjima na autocesti.  Ne zaustavljajte vozilo na zaustavnoj traci i u tunelima zbog postavljanja lanaca, stanite na odmorištu. Oprez zbog moguće poledice na vijaduktima i izlasku iz tunela. Ne pretječite ralicu", poručili su iz HAC-a.

hr Thu Dec 09 2021 09:22:40 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5e74824629111c278d8b459f/80
Foto: Twitter Vlade RH

Službeno: Danas novih 4428 slučajeva

Preminule su 62 osobe

U posljednja 24 sata zabilježeno je 4.428 novih slučajeva zaraze virusom  SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 27.683

Među njima su 2.352 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 321 pacijent.

Preminule su 62 osobe.  

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do  danas ukupno je zabilježeno 644.206 osoba zaraženih novim  koronavirusom, od kojih je 11.445 preminulo, ukupno se oporavilo  605.078 osoba od toga 3.904 u posljednja 24 sata.  

U samoizolaciji je trenutno 24.305 osoba.  

Do danas su ukupno testirane 3.548.144 osobe, od toga 12.833 u posljednja 24 sata.
hr Thu Dec 09 2021 09:13:54 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .