Ove kifliće morate probati. Brzi su za spremiti, a izvrsne u raznim prigodama.
Za kifliće će trebati :
1 kg brašna
5 – 6 žumanjaca
2 dl ulja
O, 5 l toplog mlijeka
3 žlice šećera
1 mala žlica soli
1 kocka svježeg digo kvasca
Priprema:
Razmutiti kvasac, malo šećera, žlicu brašna i malo toplog mlijeka da se dobije gusta smjesa. Ostaviti pokriveno da se digne. Ručno izmutiti četiri žumanjca, šećer, sol. Smjesi dodati dignuti kvasac, brašno, ulje i mlijeko. Sve postepeno dodavati. Izraditi mekano tijesto i ostaviti da se kvasa na toplome.
Nakon sat vremena tijesto je udvostručilo svoj volumen. Podijeliti ga u 6 – 7 loptica. Svaku lopticu razvaljati u oblik kruga, razdjeliti na 8 jednakih djelova, premazati sirnim namazom i savijati kiflice.
Svaku namazati ražbaćenim žumanjcem i posuti sezamom.
Na svaku kiflicu staviti maslac (na vrh noža).
Peći na 180 stupnjeva 15 – 20 minuta.
Za bolji ukus dobro je u smjesu dodati malo više soli, budu ukusnije. Ohladiti i poslužiti tople uz omiljeni napitak.
U slast !