TRI REPREZENTACIJE PO TRI BODA

Ukrajinci preokrenuli protiv Slovačke i zakomplicirali skupinu E na Euru!

Neizvjesno je u skupini E Europskog prvenstva nakon što je Ukrajina, u najranijem terminu za utakmice, pobijedila Slovačku s 2:1 u Düsseldorfu, i to potpunim preokretom. Slovaci su poveli preko Ivana Schranza, izjednačio je Mikola Šaparenko, a “vodu je na mlin” Ukrajini donio Roman Jaremčuk u završnici susreta.

Slovaci su u prvom kolu iznenađujuće pobijedili Belgiju (1:0), no sada su poraženi te nakon dva kola imaju tri boda. Ukrajina je turnir otvorila teškim porazom od Rumunjske (3:0) pa je u skupini E s istim brojem bodova Rumunjska, Slovačka i Ukrajina. Belgija je na nuli, s time da će Belgijanci i Rumunji svoju utakmicu drugog kola odraditi u subotu u 21 sat.

Bila su to po dva različita poluvremena reprezentacija. Slovačka je dominirala u prvom dijelu, Ukrajinci u drugom. Šaparenko je bio strijelac prvog gola za Ukrajinu, dok je u 80. minuti asistirao. S desne je strane prebacio slovačku obranu i tako pronašao Jaremčuka koji je primio loptu i lagano je dotaknuo kako bi ona prošla pokraj Dubravke i polako se otkotrljala u gol za konačnih 2:1.

POSLJEDNJE DODANO: