NE SMIJE NAPUSTITI ZEMLJU

Uhićeni Grk (35) s DNA na nožu ubojstva navijača pušten na uvjetnu slobodu

Uhićeni Grk (35) čija je DNA nađena na nožu kojim je u kolovozu ubijen navijač AEK-a Michalis Katsouris pušten je na uvjetnu slobodu, javlja RTL.

Ne smije napustiti Grčku

Na slobodu je pušten nakon što je pred istražiteljima bio ispitan zbog kršenja odredbi zakona o sportu. Grk se ispričao za posjedovanje eksploziva, napad i nanošenje opasnih tjelesnih ozljeda te su mu, uz ostalo, izrečene mjere zabrane napuštanja zemlje i obveznog javljanja u policijsku postaju dvaput na mjesec.

Tvrdi da nije kriv za ubojstvo navijača AEK-a

Odbacio je umiješanost u ubojstvo AEK-ova navijača, a istražitelji će tražiti daljnju analizu njegova genetskog materijala.

Grčki mediji su prije dva dana su objavili da je DNA uhićenog grčkog huligana pronađena na nožu kojim je izboden navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Kako je javila protothema.gr, pokazalo se da neidentificirani DNA uzorak pronađen na nožu – koji je pronađen na mjestu sukoba i na kojem ima krvi ubijenog navijača – pripada navijaču koji je uhićen prije par dana.

Nekoliko dana prije toga, podsjetimo, uhićen je Aristidis Delios (35). Njegovi odvjetnici kategorički negiraju da je upleten u Katsourisovo ubojstvo. On je već osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017. Prošlog tjedna je uhićen kako bi odslužio tu kaznu.

Bio ispitan kao svjedok i pušten

Delios je uhićen kako bi odslužio kaznu za tučnjavu u Volosu prije šest godina, kad je teško ozlijeđeno 15 ljudi u sukobima navijača AEK-a i PAOK-a. Kako su pisali grčki mediji, on je bio među sudionicima tučnjave između navijača Dinama i AEK-a. Nakon nereda je bio ispitan kao svjedok i ubrzo pušten. – prenosi Index.

Tada je izjavio da je u toj tučnjavi bio u blizini ubijenog Katsourisa i da je sa sobom nosio nož koji je izgubio te noći. Rekao je da je s Katsourisom bio prijatelj i da je nož izgubio prije incidenta u kojem je ovaj stradao.

Na snimkama sa sigurnosnih kamera koje su pregledali grčki istražitelji vidi se navijač AEK-a koji trči pored Katsourisa i nenamjerno dolazi u kontakt s njim dok pokušavaju pobjeći huliganima zagrebačkog Dinama, pišu grčki portali.

POSLJEDNJE DODANO: