ALARMANTNI TREND

Uhićena vozačica: Još jedan incident vožnje bez vozačke dozvole

Jučer, 19. ožujka 2024.godine oko 03:30 sati policijski službenici Postaje prometne policije Split tijekom nadzora i kontrole prometa na području Kaštel Lukšića zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljala 27-godišnjakinja.

Utvrđeno je da je istoj rješenjem ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova, te da ista upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima.

Uhićena je i dovedena u službene prostorije, te je provedeno istraživanje. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvarila obilježja prekršaja iz čl. 286 st.12. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je uz optužni prijedlog odvedena na općinski prekršajni sud.

Od početka godine do danas na području PU splitsko-dalmatinske evidentirano je 39 događaja u kojima su policijski službenici prekršajno sankcionirali vozače koji su upravljali motornim vozilom nakon izvršnosti rješenja o ukidanju i oduzimanju vozačke dozvole, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom.

POSLJEDNJE DODANO: