PRONAĐENI I MIGRANTI

Uhićena tri stranca zbog krijumčarenja migranata u Dalmaciji

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri strana državljanina, dvojicom državljana Moldavije i državljaninom Rumunjske, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. – javlja splitska policija.

Naime, osumnjičeni su jučer tijekom dana pronađeni na području Ugljana, a potom su dovedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Također su pronađena i dva vozila, dok su u jednom od njih zatečeni strani državljani koji su na nezakonit način prešli državnu granicu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da su osumnjičeni za određeni novčani iznos, dogovorili krijumčarenje više osoba to jest njihov prijevoz do dogovorenog odredišta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je prema stranim državljanima postupano sukladno Zakonu o strancima i Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti.

POSLJEDNJE DODANO: