PETRAKOVA MREŽA

Uhićena petorka, navodno bliski suradnici Petrakove zločinačke organizacije

Na području Splitsko-dalmatinske županije uhićeno je više osoba zbog sumnje u zločinačko udruživanje i činjenje kaznenih djela iz područja kriminaliteta droga. 

Tužiteljstvo je dodalo da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK provodi u koordinaciji s USKOK-om.

Kako javlja HRT-ova reporterka Ivana Šilović, uhićeno je pet osoba, a za jednom se navodno još uvijek traga.

Tereti ih se za šverc 300 kilograma kokaina i 70 kilograma marihuane.

Sve je počelo rano jutros kada je splitska policija koja je potpora PNUSKOK-u upala u stanove šestorice osumnjičenika zbog krijumčarenja droge. 

Usko ih se povezuje sa zločinačkom organizacijom na čijem je čelu Nenad Petrak.

Podsjetimo se, Petrak je uhićen u 11. mjesecu prošle godine u Turskoj i pod velikom policijskom pratnjom priveden je u splitski zatvor na Bilicama gdje čeka suđenje.

Petrak je prema riječima USKOK-a na čelu međunarodnog narkokartela koji iz Južne Amerike prebacuje drogu u Europu gdje je distribuira. Ovi osumnjičenici navodno su njegovi bliski suradnici koji na lokalnoj razini distribuiraju tu drogu.

Oni će sutra biti dovedeni pred sudca istrage koji će onda odlučiti hoće li ih poslati u pritvor ili će ih pustiti da se brane sa slobode.

POSLJEDNJE DODANO: