UHIĆEN BIVŠI MINISTAR

Uhićen Hrvoje Vojković, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar

Po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO), uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković, ekskluzivno doznaje RTL Danas.

Doznajemo također da je Hrvoje Vojković uhićen na sjeveru Istre i tijekom dana će ga prepratiti u Zagreb u sjedište europskog tužitelja gdje će dati svoj iskaz.

Podsjetimo, Vojković je karijeru počeo 1990. s poslovnim partnerom Dejanom Košutićem, unukom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Tvrtka Rubikon bavila se marketingom i financijskim inženjeringom.

Bio član HSLS-a od 1989. godine do 2010. godine. Također je bio član IO ogranka u više mandata, predsjednik Ogranka Podsljeme, potpredsjednik Gradskog vijeća Zagreb, član Malog vijeća HSLS-a, a u veljači 2006. na saboru ujedinjenja izabran je za potpredsjednika HSLS-a.

spred HSLS-a obnašao je dužnost ministarstva gospodarstva. Nakon što je napao Darinka Kosora, te rekao za šefa HSLS-a da na svijet gleda “isključivo materijalno”, izašao je iz stranke te je smijenjen s čela Croatia osiguranja.

Uz Vojkovića su se svojevremeno vezale afere, kako za fizičko zlostavljanje bivše supruge, tako i vezano za poslovanje Croatia osiguranja i bespravnu gradnju unutar Parka Prirode Žumberak.

POSLJEDNJE DODANO: