OPASNE I ZABRANJENE TVARI

Uhićen fitness trener iz Kaštela s velikom količinom anabolika i steroida

Splitski inspektori Službe kriminaliteta droga u četvrtak su u dva odvojena slučaja zaplijenili veće količine anaboličkih steroida koji se nalaze na listi tvari čije je korištenje zabranjeno u sportu. Najprije su na području Kaštela zaustavili 34-godišnjeg I. B., koji im je zatim dragovoljno predao veću količinu anabolika i steroida.

Kako Slobodna Dalmacija doznaje, radi se o osobnom fitness treneru koji se dugo bavi bodybuildingom i surađivao je s poznatom teretanom na širem splitskom području, a kod njega je nađeno ukupno 246 ampula različitih vrsta testosterona, anaboličkog steroida nadrolone, anabolički-androgenog steroida drostanolone, zatim 1690 tableta steroida marke mesterolone, anastrozole, turbibol, stazol, tanozol, tamofixen i dr., koje su bile pakirane u 25 paketa, te tri vrećice po 100 kapsula methandienone praha.

Nakon što su ga kriminalistički obradili, fitness trener pušten je na slobodu, a policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo omogućavanja trošenja droga i tvari zabranjenih u sportu, za što mu prijeti kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Za njega će biti otežavajuća okolnost da je prije nešto više od godinu dana također bio uhićen s nedozvoljenim tvarima i tada je dobio kaznenu prijavu jer je imao oko 20 tisuća komada anaboličkih steroida.

Osim njega, policajci su u drugoj akciji uhitili 32-godišnjeg fitness trenera s trogirskog područja, i to nakon što je ovaj od 28-godišnjeg I. P.-a kupio anabolike i steroide. Inspektori su zatim proveli kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom, koji se, doznaje Slobodna, svojevremeno pojavljivao u člancima na lokalnim portalima kao influencer i ljubitelj tjelovježbe.

On im je predao 300 tableta raznih steroida i anabolika te 37 bočica, a utvrđeno je i da je prodao trećoj osobi 34 ampule i 509 različitih vrta tableta, što je također oduzeto.

Budući da je utvrđeno da 32-godišnjak kod kojeg su zabranjene tvari prvo pronađene nije počinio bilo kakav prekršaj ili kazneno djelo, pušten je bez ikakve prijave dok je 28-godišnji influencer zaradio prijavu za kazneno djelo omogućavanja trošenja droga i tvari zabranjenih u sportu te mu također prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora. – piše Slobodna.

POSLJEDNJE DODANO: