BRAČNI PAR PULJAK IMA DVIJE FOTELJE

Ugledni splitski liječnik izgubio u svojim Pločama za – jedan glas! U Sabor ulazi s više od 5 i pol tisuća preferencijalnih glasova…

Stvari su se raspetljale, ostala je još samo jedna dilema: Plenković ili Milanović, pa kako god to tumačili – promjena ili stara priča. Većinska ili manjinska Vlada.

Samo par metara od izbora, kad još u trenutku pisanja teksta na semaforu obrađenih biračkih mjesta nije pisala brojka stotinu, valja iskoristiti rečenicu koju je u jeku izborne šutnje napisao prebjeg iz SDP-a na lokalnoj razini u Splitu Damir Barbir – neka rezultat cijelih izbora ovisi o samo vašem jednom glasu. I eto, na ušću Neretve Mišo je Krstičević, pločanski gradonačelnik i splitski liječnik, izgubio je sa koalicijom “Rijeke pravde” od HDZ-a i partnera za taj – jedan glas.

Naime, nakon prebrojenih glasova na svih 15 izbornih mjesta, a njih je bilo gotovo 5 tisuća, zapravo dvije trećine onih s pravom glasa, HDZ-ova lista imala je 1.964 glasa ili 40,63 posto, a SDP-ova samo glas manje, odnosno 1.963 ili 40,61 posto.

Krstičević je bio na četvrtoj poziciji liste u desetoj izbornoj jedinici, ali je u Sabor ušao kao treći jer je po broju preferencijalnih glasova pretekao supetarsku gradonačelnicu Ivanu Marković. Od ukupno 5.651 preferencijskoga glasa u cijeloj jedinici, po čemu su iznad njega bili samo nositelj Ranko Ostojić i splitski gradonačelnik Ivica Puljak (Centar), zavrijedio čak 5.651 glas. Dodatno vrijedno divljenja je što je u svojim Pločama na lijevoj listi dobio više od četiri petine glasova. Od spomenutih 1.963 glasa, Mišu je zaokružilo 1.637 sugrađana.

Obitelj Puljak, spomenimo, imat će dva predstavnika u Hrvatskom Saboru. Marijana je kao četvrta na listi koalicije “Rijeke pravde” ušla u predstavničko tijelo u Hrvata. Preferencijalno je dobila 876 glasova. Njezin suprug Ivica, aktualni poteštat Splita, s druge je pozicije u desetoj izbornoj jedinici prošao u Sabor. On je po zasebnim glasovima bio puno uspješniji od svoje nježnije polovice jer je dobio čak 8.055 glasova.

POSLJEDNJE DODANO: