UOČI UTAKMICE S HRVATSKOM

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Albanskog nogometnog saveza

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Albanskog nogometnog saveza (FSHF) zbog incidenata tijekom poraza Albanije od Italije (1:2) u utakmici prvog kola skupine B, odigrane u subotu u Dortmundu na Europskom prvenstvu.

Razlozi za postupak uključuju upad na teren i bacanje predmeta, kao i paljenje vatrometa od strane albanskih navijača. UEFA je također istaknula prijenos “provokativne poruke neprimjerene sportskom događaju”. Glasnogovornik FSHF-a izjavio je da planiraju dostaviti službeno priopćenje u roku koji je odredila UEFA.

-Želimo naglasiti da su poduzete sve potrebne mjere za uspješnu organizaciju utakmice, poručio je glasnogovornik FSHF-a, dodavši:

-Događaj je bio praznik europskog nogometa i nije se dogodio nikakav veći incident koji bi narušio pozitivnu atmosferu.

Hrvatska i Albanija odigrat će utakmicu drugog kola skupine B u srijedu u 15 sati. Španjolska i Italija trenutno imaju po tri boda, a za momčad izbornika Zlatka Dalića ovaj će susret biti ključan za plasman u osminu finala. Podsjetimo, dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine te četiri od šest najboljih trećeplasiranih prolaze u nokaut-fazu.

POSLJEDNJE DODANO: