STRAVA U ZAGREBU

Učenik zagrebačke osnovne škole sastavio popis za odstrel, priložio i sliku oružja: ‘Roditelji su u strahu’

Šokantan slučaj dogodio se u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi! 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja obaviješteno je o slučaju učenika koji je sastavio popis učenika za odstrel! Prijetnju je potkrijepio fotografijom s oružjem. 

Zabrinuti roditelji su pozvali policiju koja je došla u školu i sastavila izvještaj, a o svemu je obaviještena i prosvjetna inspekcija koja je obavila nadzor. Roditelji smatraju da ravnatelj nije pravodobno reagirao, a večeras će o svemu biti riječi i na sjednici Vijeća roditelja, piše danas.hr

– Da stvar bude još gora – popis prvi je zgužvao, napravio je i novi na kojem je bilo ime razrednice. Roditelji su u strahu, djeca – što ako taj dječak izađe van, dođe u školu, ne dobivaju nikakav odgovor, rekla je majka jednog učenika.

Viša savjetnica za socijalne pedagoge i preventivne programe na nacionalnoj razini Alma Rovis Brandić, iz Agencije za znanost i obrazovanje rekla je:

– Dolazimo i u stručno pedagoški nadzor škole gdje se traže propusti i izriču mjere. Surađujemo ozbiljno s ministarstvo i prosvjetnom inspekciju. Naglasila bi značaj prevencije – a prevencija je djelovanje prije nego se rizik ostvari i u tom području najčešće pronađemo propuste.

POSLJEDNJE DODANO: