UBOJSTVO U SPLITU

Ubojici iz Splita na teret se stavlja obično ubojstvo

Pred suca istrage danas je stigao 31-godišnji Ante Ruščić koji je osumnjičenik za ubojstvo 22-godišnjeg Luke Bančića. Ruščiću je određen jednomjesečni istražni zatvor, a zločin je kvalificiran kao obično ubojstvo za što je kazna između 5 do 20 godina.

Njegov odvjetnik Darko Stanić rekao je kako se ne radi o teškom već o običnom ubojstvu jer nema koristoljublja.

Za Index je slučajno komentirao odvjetnik Ljubo Pavasović Visković te istaknuo kako se kvalifikacija ubojstva može promijeniti ovisno o istrazi.

– To je nešto što bih ja nazvao radnom kvalifikacijom, to je kvalifikacija na početku kaznenog postupka što smo po sebi ne znači da tijekom istražnog postupka, jer tu će biti sasvim sigurno vođena istraga, neće doći do promjene kvalifikacije.

Kaže kako je važno utvrditi sve okolnosti događaja na temelju kojega će državnog odvjetništvo odrediti kvalifikaciju djela.

– Ja premalo podataka o svemu tome znam, ali vidio sam puno puta kada se krenulo na početku s kvalifikacijom običnog ubojstva da bi kasnije tijekom istrage se to izmijenilo u teško ubojstvo. Vrlo je indikativna činjenica da je počinitelj otišao s lica mjesta i onda se vratio nazad. Ako se vratio iz nekakve osvete onda bi se moglo raditi o težoj kvalifikaciji, no za sada je premalo podataka da bi o ovom mogli razgovarati., kazao je Pavasović Visković.

POSLJEDNJE DODANO: