SK Palma de Mallorca: Fantela i Marenić drugi

Šime Fantela i Igor Marenić drugi su u 470 nakon prvog dana finalnih jedrenja na regati Svjetskog kupa u španjolskoj Palma de Mallorci…

Laseraši nisu ništa odjedrili, u Finnu je Ivan Kljaković Gašpić deseti. Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u morali su se povući s mora jer im je u sudaru probijen brod.

Od pet do 25 čvorova, vjetar sa svih strana svijeta, kiša..vrlo hiroviti uvjeti za jedrenja na regatnim poljima Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Puno sati na moru, a neke klase nisu ništa ni odjedrile, poput laseraša i daskaša. Tonči Stipanović zadržao je tako četvrto mjesto, a Tina Mihelić deseto.

Teški uvjeti na moru nisu omeli Šimu Fantelu i Igora Marenića da pobijede prvi plov finala, da u drugom budu treći, te da se u ukupnom poretku dvojaca klase 470 popnu na sjajno drugo mjesto!

– Danas nismo imali problema sa čitanjem polja i uvjeta na moru. Oba plova smo startali vrhunski i imali odličan pregled refula i flote. Brzina nije izostala. Dobro je – zadovoljan je, naravno, Fantela.

Bolji su zasad samo Australci Belcher i Ryan, protivnici koje mahom gledamo na broju jedan.

U ženskoj konkurenciji iste discipline Enia Ninčević i Romana Župan su 15., u poretku ih je spustio 42. ulaz u drugom plovu dana.

– Uvjeti za jedrenje bili su zaista užasni, u tom plovu smo bile šeste na prvoj oznaci, nakon čega je vjetar skroz okrenuo i našle smo se na začelju flote, tu zaista ništa nismo mogle napraviti – kazala je Enia Ninčević.

Ivan Kljaković Gašpić je nakon prvog dana finala deseti u Finnu, na 19. mjestu je Milan Vujasinović, 80. je Dan Lovrović.

POSLJEDNJE DODANO: