Građani grada Splita do 1.6. mogu ispuniti anketu za poboljšanje javnog gradskog prijevoza

Gradonačenik Splita Ivica Puljak u suradnji s direktorom splitskog Prometa Miroslavom Delićem održao je prezentaciju o javnom gradskom prijevozu i anketi koja se provela među građanima.

U rezultatima koje je gradonačelnik prezentirao, istaknuo je kako 61 posto građana koristi javni gradski prijevoz, a razlozi korištenja su odlazak u centar grada, bolnicu, posao..

Osim toga, istaknuo je kako su primijetili da su građani ocjenili javni gradski prijevoz ocijenom vrlo dobar (3,6) što znači da je napredak vidljiv. 

Kao razloge zašto koriste javni gradski prijevoz navodili su kako nemaju automobil, ne žele tražiti parking i ne moraju ga plaćati.

Oni koji pak ne koriste usluge javnog gradskog prijevoz razlozi su da im nije potreban jer im je sve lako dostupno tamo gdje se nalaze.

Puljak je najavio da će od 20.04 do 01.06.2023. građani moći ispuniti anketni upitnik o tome što i kako žele poboljšati po pitanju javnog gradsko prijevoza, koje su nove linije i ostale informacije.

Direktor Miroslav Delić komentirao je kako je Promet danas jedna stabilna tvrtka koja je prije četiri godine bila na vratima predstečaja.

– Prije četiri godine samo što nije pokrenut predstečaj, a tvrtka je bila u ogromnim gubicima, pravnim sporovima. Sada smo to sve riješili i uveli smo novi sustav ticketinga, autobuse, manji broj zaposlenih i sada smo u situaciji da možemo još napredovati. 

Naglasio je kako se spremaju nabaviti nove autobuse na električni pogon čim se za to otvore novi fondovi te da žele raditi na poboljšanju usluga prema građanima.

– Želimo da sugrađani i njihovi kotari iznesu svoje mišljenje koje su to nove lokacije koje treba uvesti, reorganizirati promet i poboljšati još naš javni gradski prijevoz u nekom razumnom periodu. 

POSLJEDNJE DODANO: