PRVENSTVO HRVATSKE

U subotu na Gripama spektakl tajlandskog boksa

Nema dvojbi, u subotu će se u velikoj dvorani na Gripama održati pravi spektakl, prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu donijet će niz kvalitetnih borbi i svi oni koji pohode dvoranu neće zažaliti.


– ⁠Nakon osam godina prvenstvo Hrvatske dolazi u Split. Kada se sjetim tog prvenstva, tada je bilo 9 mečeva, a sada će ih biti oko 70. To je pojašnjenje koliko je hrvatski tajlandski boks narastao u ovom periodu. Bit će preko 100 natjecatelja, sudjeluje više od 20 klubova. Velika dvorana Gripe je centar borilačkih sportova, u njoj su se borili najveći borci, još od Mate Parlova, pa preko Branka Cikatića i brojnih drugih. Gripe su kultno mjesto za borilački sport. U subotu će, među brojnim gostima, biti i predsjednici okolnih saveza, koji su oduševljeni našim radom i javno kažu da im je naš savez uzor kako treba raditi, rekao je predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa Mario Franić.


Samo prvenstvo počinje u 10 sati, trajat će do 19 sati, a dolaze svi najbolji hrvatski borci. Među njima će biti i višestruka svjetska prvakinja Helena Jurišić.


– ⁠Čast mi je boriti se u svom gradu, to je doživljaj. Ovo mi je baš poseban osjećaj, nikada se u Splitu nisam borila u tajlandskom boksu. Veselim se prvenstvu, spremna sam, fokusirana. Uvijek ima nekog pritiska, ali ja sam takva da to pretvorim u svoju korist, u ringu se isključim i fokusiram na borbu, kazala je Helena.


Mečevi će se, osim u konkurenciji seniorki i seniora, održati i u ženskim i muškim mlađih kategorijama.


– ⁠Pred nama je najbrojnije prvenstvo do sada, velika je konkurencija. Bit će ovo odlična prigoda da se ostali približe našim osvajačima medalja sa svjetskih prvenstava i pokažu da im mogu konkurirati, kazao je izbornik reprezentacije Hrvatske Siniša Andrijašević.


Na njegove riječi nadovezao se direktor reprezentacije Dario Jurišić.


-⁠ ⁠Bitno je vidjeti potencijalne kandidate za reprezentaciju u budućnosti. Državno prvenstvo je iznimno važno i za vidjeti formu i stanje reprezentativaca. Imamo borce iz samog svjetskog vrha i ponosni smo na to, kazao je Jurišić.


Prvenstvo Hrvatske ima i svoj humanitarni dio, kompletni prihod od ulaznice bit će uplaćen udruzi Down 21.

POSLJEDNJE DODANO: