SUDJELOVALO PREKO 80 PODUZETNIKA

U Splitu održan radni ručak s gradonačelnikom Puljkom: “Poduzetnici su nam partneri i grad želimo razvijati s njima!”

Gradonačelnik Grada Splita, Ivica Puljak, sudjelovao je na radnom ručku koji je organizirala Udruga malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, na kojem se okupilo više od 80 poduzetnika. Ovaj događaj predstavlja početak novog koraka u suradnji između lokalnih poduzetnika i gradske uprave te ističe važnost dijaloga između privatnog sektora i javnih institucija u poticanju gospodarskog razvoja.

Obzirom da je smanjenje poreza na dohodak jedan od naših ciljeva, a to je sada u ingerenciji jedinica lokalne samouprave odlučili smo radni ručak raditi u svim većim poduzetničkim sredinama. U ovoj dvorani okupljeni su poduzetnici čija predanost, inovativnost i sposobnost prilagodbe promjenama ključno oblikuju budućnost Dalmacije i Splita. Njihovi hrabri poduhvati ne samo da stvaraju nove prilike i radna mjesta, već unaprjeđuju čitavo gospodarstvo regije. Stoga su inicijative poput ovog radnog ručka važne, izjavila je Irena Weber, glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca.

Suradnja gradonačelnika i poduzetnika ključna je za prosperitet lokalnih  zajednica, budući da politike lokalne samouprave direktno utječu na poslovno okruženje i gospodarski razvoj. Gradovi poput Splita imaju ključnu ulogu u privlačenju novih ulaganja i poticanju poduzetništva, dok poduzetnici kroz svoje aktivnosti doprinose kvaliteti života u gradu i stvaraju nova radna mjesta.

Sve je više tema za poduzetnike koje se trebaju rješavati na lokalnoj razini, počevši od najeklatantnije, a to je porez na dohodak koji zamjenjuje prirez. Treba o tome razgovarati i trebamo vidjeti kako gradovi mogu postati konkurentnije okruženje za poduzetnike. Smatram da je Grad Split u tom konkretnom primjeru iskoračio prema poduzetnicima, jer nije povećao porez na dohodak, ali ima tu još puno prostora za razvoj, istaknuo je Petar Šimić, predsjednik HUP Udruge malih i srednjih poduzetnika.

Ovaj radni ručak otvorio je prostor za otvoreni dijalog o ključnim temama za gospodarski razvoj Splita. Među njima su bila pitanja poput strategije razvoja grada, rješavanja komunalnog otpada, prometne infrastrukture, poticanja nautičkog turizma te oživljavanja zimske turističke sezone.

Na izlaganju su predstavljeni gradski projekti i podsjetili smo da je Grad Split pokrenuo najveći investicijski ciklus u povijesti grada koji realiziramo zajedno s poduzetnicima. Vratili smo sve dugove koje smo imali kada smo zatekli grad, račune plaćamo na vrijeme i poduzetnici su nam partneri i grad želimo razvijati s njima, naglasio je Ivica Puljak, gradonačelnik Grada Splita.

POSLJEDNJE DODANO: