U TIJEKU JE KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

U sinoćnjem napadu Hajdukovih navijača ozlijeđeno 8 policajaca

Zagrebačka policija izvijestila je o napadu Hajdukovih navijača na policijske službenike jučer nakon utakmice Lokomotive i Hajduka u Kranjčevićevoj.

Na utakmici je bilo oko 4500 gledatelja, od toga 1400 gostujućih.

Prema novim informacijama koje iznosi policija lakše je ozlijeđeno osam policijskih službenika. Oštećena su tri službena policijska vozila i jedan osobni automobil.

-Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka s ciljem poduzimanja svih mjera i radnji kako bi utakmica s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

Osiguranje do samog kraja utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja – opisuje policija.

U policijskom priopćenju dalje piše kako je veća skupina navijača izravno napala policijske službenike koji si nadzirali izlazaka gostujućih navijača s istočne tribine. Policajci su radi odbijanja napada na sebe upotrijebili sredstva prisile (tjelesna snaga, raspršivač s nadražujućom tvari i službena interventna palica – tonfa) i u kratkom vremenskom roku uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira te osigurali odlazak navijača, bez daljnjih postupanja.

-Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije privedena su trojica gostujućih navijača, jedan zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i jedan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Napad na službenu osobu“. U tijeku je kriminalističko istraživanje – kažu iz policije.

-Također, tijekom osiguravanja šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja i centra grada Zagreba nisu zabilježeni negativni sigurnosni događaji, oštećenja imovine ni ozljeđivanja osoba, odnosno tijekom čitavog dana na području Zagreba nismo zabilježili niti jedan incident povezan s nogometnom utakmicom koji bi utjecao na stanje sigurnosti – dodaju.

POSLJEDNJE DODANO: