NOVI SPORTSKI DUH

U Sinju otvoreno igralište za obitelj i djecu – Family point

Gradonačelnik Grada Sinja, Miro Bulj, zajedno sa svojim zamjenikom Denisom Bobetom, danas je svečano otvorio Family Point igralište u Sinju, smješteno ispred Gradske sportske dvorane Ivica Glavan Ićo.

Bulj je naglasio da je ovo ulaganje u budućnost te da planiraju kandidirati dosta sportskih infrastrukturnih projekata za EU sredstva. Istaknuo je da će se potruditi napraviti što više igrališta poput Family Pointa.

Imamo dosta sportskih infrastrukturnih projekata koje ćemo kandidirati za EU sredstva. Potrudit ćemo se koliko god možemo da napravimo igrališta kao što je ovaj Family Point. A sam projektant je kazao da je ovo jedno od najljepših igrališta u Republici Hrvatskoj ovakvoga tipa – istaknuo je gradonačelnik Bulj.

Family Point igralište prostire se na 802 kvadratna metra i ima za cilj okupljanje obitelji, poticanje psihofizičkog razvoja djece te socijalizaciju. Podijeljeno je na tri zone: fitness, dječje igralište te sportsku i piknik zonu. Piknik zona opremljena je s dvije klupe, a u blizini se nalazi i školica. Fitness zona sadrži fitness sprave, sprave za vanjsku teretanu te antistresnu gumenom pločom debljine 4,5 cm, prilagođene djeci s posebnim potrebama i invalidima.

Radovi na igralištu započeli su pred kraj listopada prethodne godine, a vrijednost radova iznosi 223.449,83 eura. Grad je dobio pola milijuna kuna od Ministarstva, a kandidirali su se i na neke druge natječaje. Bobeta ističe da je igralište namijenjeno djeci od 3 godine nadalje, s posebnim naglaskom na pristupačnost osobama s invaliditetom.

Ovaj iznimno vrijedan javni sadržaj blagoslovio je sinjski gvardijan fra Marinko Vukman.

Ovaj projekt predstavlja važan dodatak sportsko-rekreacijskoj infrastrukturi grada Sinja te će pridonijeti aktivnom i zdravom načinu života djece i obitelji u tom području.

POSLJEDNJE DODANO: