VREMENSKA PROGNOZA

U ponedjeljak južina, a od utorka nestabilno

Južinu, toplinu te većinom suho i djelomice sunčano vrijeme već od utorka zamjenjuje promjenjivo i svježije, gdjegod i uz izraženije pljuskove, od srijede i bura.

U početku ponedjeljka u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavat će sunčano, a od sredine dana umjeren razvoj oblaka. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar uz najvišu temperaturu između 24 i 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj vjetrovito uz umjeren do jak, u gorju na udare i olujan jugozapadni vjetar. Pritom uglavnom suho i djelomice sunčano. Najniža temperatura između 10 i 12 °C, a najviša dnevna od 23 do 25 °C. 

Malo manje toplo bit će u Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu uz djelomice sunčano vrijeme. Uz jači razvoj oblaka ne može se isključiti mogućnost za poneki pljusak. Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, u gorju povremeno jak, u višim predjelima na udare i olujan. 

Sunčanije će biti na srednjem Jadranu, dok će u unutrašnjosti Dalmacije biti jačeg razvoja oblaka, osobito od sredine dana. Uz obalu će puhati umjereno jugo, a more će biti malo do umjereno valovito.

Na jugu Hrvatske pretežno sunčano. Ujutro vjetar slab, a zatim umjereno jugo. Najviša temperatura zraka između 21 i 24 °C, dok je temperatura mora oko 19 °C., piše HRT

I na Jadranu od utorka nestabilno uz čestu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. U četvrtak sunčanije, još na jugu uz mogućnost ponekog pljuska. Umjereno i jako jugo u srijedu će postupno okrenuti na buru te u prvom dijelu četvrtka pojačati. Temperatura zraka bez znatnije promjene.

POSLJEDNJE DODANO: