BESPLATNO TESTIRANJE

U petak ispred Kampusa obilježava se Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Ovaj petak na platou ispred Sveučilišne knjižnice Udruga za pomoć mladima “HELP” u suradnji sa studentima iz Međunarodnog udruženja studenata medicine CroMSIC  obilježiti će Svjetski dan borbe protiv AIDSa.

Pozivaju sve studente i studentice da budu da dođu ispred sveučlišne knjižnice u petak 1.12. od 12h do 16h preuzeti besplatne kondome i crvene vrpce, simbol obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a te informativne materijale. Besplatne kondome također možete preuzeti tokom cijele godine u udruzi Help.

U akciji će sudjelovati HELP-ovi volonteri iz Njemačke, Slovačke, Italije, Turske, Makedonije, BiH I Hrvatske koji su u Splitu zahvaljujući  EU programu Europske snage solidarnosti (ESS) te mnogobrojni lokalni volonteri. Bit će organiziran prigodan kviz znanja i edukativne igre. Ovo je idealna prilika da svi zainteresirani građani nauče nešto o zaštiti od spolno prenosivih bolesti, testiranju, liječenju i prevenciji HIV-a. 

Svaki spolni odnos, pa i oralni seks bez kondoma predstavljaju rizik širenja virusa, te nam je cilj ove akcije osvijestiti mlade da se zaštite i da misle prvenstveno na svoje spolno zdravlje, te potaknu sadašnje i buduće partnere i partnerice na testiranje.

Željeli bismo istaknuti da se u prostorijama Udruge HELP može besplatno i anonimno testirati na HIV, hepatitis C i sifilis svakim radnim danom od 8 do 18 sati, te je testiranje u potpunosti anonimno, bez liječničke uputnice i bez ikakvog zapisivanja vaših osobnih podataka.

Testirati se mogu besplatno i anonimno i strani državljani i državljanke, dakle i studenti koji su privremeno u Splitu preko Erasmus+ programa mogu doći na testiranje – upućuje kordinatorica udruge HELP Tijana Skelin.

POSLJEDNJE DODANO: