PRETEŽNO VEDRO

U petak dosta sunčanih sati, ali ponegdje i kiša

I u petak će na istoku Hrvatske biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Mjestimice i kiša, pa i u obliku  pljuskova praćenih grmljavinom, uglavnom ujutro i poslijepodne. Najviša dnevna temperatura oko 25 °C.

Dalmacija će u petak imati pretežno sunčano vrijeme uz slab, poslijepodne i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Kao i na sjevernom, i na srednjem Jadranu more će biti mirno i malo valovito. Jutarnja temperatura zraka između 10 °C u Zagori i 17 °C na obali, a najviša dnevna oko 25 °C.

Podjednako će biti i na krajnjem jugu Hrvatske – dakle, sunčanog vremena i topline neće nedostajati. More mirno do malo valovito, ponegdje će se zagrijati i do 22 °C.
Tijekom vikenda ponovno nestabilnije, na kopnu češće uz kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito tijekom oblačnije nedjelje kad je i veća vjerojatnost da lokalno budu izraženiji. U ponedjeljak sunčanije, no ne i posve stabilno, ujutro uz najveću vjerojatnost mjestimične jutarnje magle u usporedbi s ostalim danima. Bit će i dalje podjednako toplo., javlja HRT

POSLJEDNJE DODANO: