IZBORNA NEDJELJA

U Otoku kraj Sinja i Rabu većinu u vijećima na prijevremenim izborima dobio HDZ!

Na prijevremenim izborima za članove Općinskog vijeća općine Otok kraj Sinja u nedjelju je najviše glasova, i dalje neslužbeno, osvojila lista HDZ-a koju je nosio Silvio Norac Kljajo. HDZ je osvojio 1031 glas (55,28 posto), a druga je lista grupe birača, točnije nezavisna lista dugogodišnjeg načelnika Dušana Đule sa 588 glasova (31,52 posto). Predstavnika u vijeću imat će i lista Hrvatska stranka prava 1861 – HSP 1861 koju je zaokružilo 246 mještana općine Otok koji su morali na privremene izbore jer općinsko vijeće nije funkcioniralo od kraja prošle godine, raspušteno je jer nije donijelo općinski proračun za 2024. godinu, a ni odluku o privremenom financiraju.

Prema navedenim neslužbenim rezultatima, u Općinskom vijeću Otoka koji broji 13 vijećnika, HDZ-u bi imao osam vijećnika, članova Nezavisne liste Dušana Đule četvero, dok bi jednog vijećnika imala lista HSP-a 1861.

Nakon što je Gradsko vijeće Raba, kojem je na čelu bio Željko Dumičić (RPS), s koalicijske liste HDZ, HSS, RPS-a, sredinom prosinca odbilo pripajanje komunalnog poduzeća “Vrelo” senjskom trgovačkom društvu “Južni ogranak”, 30. prosinca sazvana je nova sjednica s istom točkom dnevnog reda. Međutim, pripajanje rapskog komunalca Južnom ogranku ni tad nije prošlo, ovaj put s četiri glasa za i pet protiv.

Kako je pao i proračun, s krajem prošle godine raspušteno je Gradsko vijeće Raba.

Na izborima ove nedjelje je najviše glasova i šest mjesta osvojila lista HDZ – RPS – HSS, SDP-u su pripala tri mjesta, kao i Kandidacijskoj listi grupe birača nositelja Lovre Ševerdije, dok je Domovinski pokret osvojio jedno mjesto.

Lista HDZ – RPS (Rapski pučki sabor)- HSS dobila je 1353 glasa (45,26 posto), lista SDP-a osvojila je 722 glasa (24,15 posto), Kandidacijska lista Ševerdije dobila je 594 glasa (19,87 posto), a lista Domovinskog pokreta osvojila je 320 glasova (10,7 posto).

POSLJEDNJE DODANO: