"ISPRAVLJA SE VIŠEGODIŠNJA NEPRAVDA"

U Gradskoj vijećnici potpisan ugovor poboljšanja uvjeta u splitskim vrtićima

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i predstavnici sindikata potpisali su u velikoj vijećnici Gradske uprave Druge izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za zaposlenike u predškolskim ustanovama Grada Splita.  Potpisivanju ugovora nazočili su i ravnatelji četiri splitske ustanove predškolskog odgoja “Cvit Mediterana”, “Radost”, “Marjan” i “Grigor Vitez”. Današnji čin, kako je rečeno, predstavlja značajno poboljšanje materijalnih prava, kao i dostojanstva za ljude koji skrbe o našim najmlađima.

Ističem zadovoljstvo postignutom razinom materijalnih prava, a čime se konačno ispravlja višegodišnja nepravda. Grad želi nastaviti tim smjerom, uz izgradnju iskrenih partnerskih odnosa, kazao je, među ostalim, gradonačelnik Puljak.

Dogovoreno je novo povećanje plaća za 26,88 posto u tri koraka, te od 1. srpnja isplata toplog obroka u maksimalnom neoporezivom iznosu od 100 eura. Poboljšanja materijalnih prava odnose se na 983 djelatnika zaposlena u četiri ustanove predškolskog odgoja Grada Splita, a realizirat će se dinamikom 14 posto od 1. siječnja 2024., pet posto od 1. travnja te šest posto od 1. srpnja 2024. Tako su se od početka mandata ove gradske uprave, odnosno od 1. kolovoza 2021. godine, unutar pregovora s nadležnim sindikatima, sedam puta vršile korekcije koeficijenata i/ili osnovice, čime je do sada ostvareno ukupno kumulativno povećanje materijalnih prava od 67,6 posto za VSS, 76,5 posto za VŠS i čak 82,6 posto za SSS.

POSLJEDNJE DODANO: