VREMENSKA PROGNOZA

U dijelovima zemlje i dalje pada snijeg, bit će ga još. Evo što nas čeka do kraja tjedna

U Gorskom kotaru povremeno i mjestimice pada snijeg. Oko 15 centimetara snježnog pokrivača palo je u Delnicama pa su posla tijekom dana imale i ralice.

HAK izvještava da su zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar Delnice-Kikovica (DC3). Kolnici su mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. 

Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru, izvijestio je HAK.

I sutra će biti snijega u Gorskoj Hrvatskoj, prognozirala je Kristina Klemenčić Novinc iz DHMZ-a za HRT.

-U srijedu u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo. Povremena kiša u drugom dijelu dana, uglavnom u Posavini. Navečer smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 6 do 8 °C, najviša između 10 i 12 °C.

Malo svježije u središnjoj Hrvatskoj gdje će prevladavati oblačno. Kiša većinom uz granicu sa Slovenijom te u Pokuplju i na Banovini. Vjetar slab, prijepodne u najsjevernijim krajevima i umjeren sjeverozapadni.

Odveć vjetrovito neće biti ni na zapadu zemlje. Uz promjenjivu naoblaku na sjevernom Jadranu mjestimice kiša, a u oblačnijoj Gorskoj Hrvatskoj i snijeg. Najniža temperatura zraka od 0 °C u unutrašnjosti do 10 °C na otocima. Najviša oko 7 °C u gorju te od 10 do 13 °C na sjevernom Jadranu.

Srijeda najnestabilnija u Dalmaciji. Uz promjenljivu naoblaku povremeno će biti pljuskova, lokalno i neverina. Puhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar, prolazno ponegdje i jak. More stoga umjereno valovito i valovito. Najviša temperatura zraka do 15 °C.

Podjednako svježe i na krajnjem jugu Hrvatske. Izmjenjivat će se sunčana razdoblja i oblaci s kojima će stizati i kiša, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjeren jugozapadnjak.

Na kopnu će i četvrtak biti nestabilan, a zatim kiša samo rijetko, uz sve više sunčanih razdoblja. Petak ujutro osobito u središnjim krajevima maglovit, a mraza osim u gorju može biti i u nizinama. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar s kojim će i temperatura zraka prema vikendu osjetno porasti.

Na Jadranu do kraja radnog tjedna promjenjivo uz povremenu kišu. Subota sunčanija, a kiše može biti još gdjegod na sjevernom Jadranu. Od petka sve toplije uz slabo do umjereno jugo, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc iz DHMZ-a.

POSLJEDNJE DODANO: