Linić nije komentirao rad porezne uprave u Sisku

Ministar financija Slavko Linić nije želio komentirati rad Porezne uprave u Sisku koja je zgradu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć procijenila dvostruko više od Državnog odvjetništva koje tereti uhićenu sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel da je zgradu preplatila.

Porezna uprava je upravna organizacija koja djeluje u sastavu Ministarstva financija.

– Sve je (o tome pitanju) rečeno – odgovorio je danas ministar Linić na pitanje hrvatskih novinara u Washingtonu gdje je sudjelovao na proljetnoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

– Porezna uprava u Hrvatskoj ima procedure za određivanje vrijednosti pojedinih objekata i one su važne za naplatu naših poreza. Te su procedure bile poštovane i u u slučaju ove zgrade – rekao je.

Linić nije želio komentirati ni rad Državnog odvjetništva i njegovu procjenu.

Uskok sumnjiči sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel koja je i stranačka kolegica minstra Linića da je po znatno većoj cijeni kupila neodgovarajuću nekretninu za potrebe Zavoda. Ugovor o kupoprodaji nekretnine vrijedan 9,8 milijuna kuna, županica je sklopila 30. svibnja 2012., pri čemu je tvrtki Bernarda Popeca, koji je županiji prodao zgradu, pribavljena korist od najmanje 4,2 milijuna kuna.

Premijer Zoran Milanović u četvrtak je rekao da povjerenje građana u rad Porezne uprave mora biti neupitno i da one koji to povjerenje ruše treba udaljiti iz sustava.

Linić u Washingtonu nije želio komentirati na koga se odnosi ta premijerova izjava.

– Mi poštujemo svoju proceduru – ponovio je Linić.

U obranu aktualnog ministra financija stao je njegov prethodnik Ivan Šuker (HDZ) koji je ovaj tjedan rekao da Linić ne može, kao ministar financija, biti odgovoran za eventualne propuste sisačke Porezne uprave.

POSLJEDNJE DODANO: