Balov reagirao na gradonačelnikovu izjavu: “Gospodine Puljak, licemjerje ne prolazi”

Vijećnik Gradskog vijeća HDZ-ovac Jakša Balov reagirao je na izjavu Ivice Puljka da je u zadnjih 30 godina u Dalmaciji nestalo sve osim turizma koji se razvio unatoč HDZ-u. 

Njegovu objavu donosimo u nastavku:

Gospodine Puljak – licemjerje ne prolazi!

Izjave Puljka kako HDZ negativno govori o turizmu i pokušava ga destabilizirati, zaista govore o njemu kao potpunom političkom autsajderu. Pa upravo je HDZ Split inicirao tematsku sjednicu o turizmu na Gradskom vijeću grada Splita, pri čemu su Puljkovi vijećnici kao većina donijeli sramotne i podcjenjivačke zaključke po Split.

Još bizarnije je što ovakve izjave Puljak iznosi u Dubrovniku, uspješnom turističkom gradu kojeg vodi HDZ-ov gradonačelnik, a čije je brojne pravilnike i odluke upravo Puljak prekopirao!

Što se djelovanja prema gospodarstvu tiče, gradonačelniku smo nedavno predložili mjere pomoći, a sve ih je javno odbio uključujući i one za poduzetnike početnike. Nije nam poznato da se našao, predložio i učinio bilo što konkretno za pomoć splitskom gospodarstvu.

S druge strane, hvali se suradnjom s ministarstvima, dok Vlada Republike Hrvatske, koja je donijela više paketa mjera usmjerenih pomoći socijalnim kategorijama, svim građanima pa i poduzetništvu, za njega je isključiva meta isprazne kritike! 

Ministar Davor Filipović stalno komunicira s poduzetničkim sektorom, a rast zapošljavanja je svima jasno vidljiv.

Nasuprot toga, splitska gradska vlast na čelu s Puljkom, ne zna voditi Split i razvijati ga. Dokaz je za to i da su oročili 10 milijuna eura sredstava, dok istovremeno brojni korisnici proračuna ne mogu računati na financijsku potporu Grada. Tako je to kad imamo gradonačelnika i zamjenika koji nikad nisu znali voditi posao i zarađivati, već samo iz javnih sredstava primati. 

Svi rade svoj dio, samo Grad Split stoji na mjestu! – stoji u objavi. 

POSLJEDNJE DODANO: