IVOŠEVIĆ ODGOVORIO ŠUTI

“Tužio bi ga za klevetu i sudski pomeo pod s njim, ali je kukavica pobjegao u Zagreb po saborski imunitet…”

Nakon što je predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta danas u društvu vrha lokalnog HDZ-a prozvao gradonačelnika Ivicu Puljka i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića, dogradonačelnik mu je putem svog Facebook profila uzvratio.

Naime, Ivošević i Puljak, smatra Šuta, štite intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a rade i sve protiv čega su javno negodovali poput sjednica koje traje do duboko u noć.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

-Unatoč tome što su bolesne laži koje je gosp. Šuta izgovorio jučer na presici ususret Gradskom vijeću Grada Splita, a kasnije i na samoj sjednici demantirane od strane intendanta HNK Split, dotični je nastavio s istima na današnjoj presici HDZ-a praveći budale od građana.

Kako je izgledalo njegovo izmotavanje pred novinarima na presici pogledajte na snimci.

S obzirom na novu seriju njegovih bolesnih umotvorina još jednom ću ga demantirati.

1) Dramski prvak Nikola Ivošević predložen je za nacionalnog prvaka Ministarstvu kulture i medija (HDZ) od strane intendanta Srećka Šestana (HDZ) imenovanog u mandatu Andre Krstulovića Opare (HDZ) kao nagrađivani vrhunski umjetnik.

2) Navedenog intendanta Grad Split je htio smijeniti, a Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek je to spriječila sukladno njenim tadašnjim ovlastima. Što je jasan dokaz da nikada nikakve trgovine s gosp. Šestanom nije bilo.

3) Nikada nitko iz izvršne vlasti Grada Splita nije komunicirao ni s gosp. Šestanom, ni s gosp. Bilandžićem ni s ministricom Obuljen Koržinek o navedenom, premda je HNK Split jedina nacionalna kuća bez prvaka isključivo krivicom ministrice koja Šestanov prijedlog (Jurkić, Ivošević, Čaban Bilandžić) tri godine drži u ladici, kao njenu osobnu osvetu prema meni, jer su njene kolege poražene na demokratskim izborima u Splitu. Šutine laži da sam vršio na nju pritisak su besmislene jer nisam niti član festivalskog vijeća Splitskog ljeta tako da je cijele ove godine osim na proslavi sv. Duje gdje smo se pristojno pozdravili nisam je ni čuo ni vidio.

4) Povjerenstvo pri Ministarstvu se u navedene tri godine sastajalo i donijelo odluku o prvacima za neke druge kazališne kuće što je dokaz da se prijedlog HNK Split drži u ladici. Grad Split nema nikakav utjecaj na navedeni proces jer je to tijelo Ministarstva kulture i medija.

5) Jedina osoba koja je komunicirala s ministricom je “stranka u postupku” dramski prvak Nikola Ivošević 21.04.2024. kada je ministrica Obuljen Koržinek došla na otvaranje Marulićevih dana na kojem je izvedena predstava Crvena voda u kojoj glumi dramski prvak HNK Split i kandidat za nacionalnog dramskog prvaka čiji spis Ministarstvo kulture i medija drži u ladici tri godine jer je kriv što sam mu sin. U navedenom razgovoru poručio je ministrici da donesu bilo kakvu odluku, samo da je donesu, a ona je rekla da ima problem što je jedna od kandidatkinja predloženih od strane gosp. Šestana žena od gosp. Bilandžića koji nije ni na koji način sudjelovao u navedenom postupku pa ni sam “problem” nije problem.

I to je cijela priča. Kao dokaz nažalost moram objaviti poruku (u komentaru) koju mi je tata poslao na dan otvaranja Marulićevih dana. Ja na otvaranju nisam niti bio.

Za razliku od sustava u kojem vlada HDZ gdje obitelji političkih oponenata mobingiraju, u sustavu gdje mi upravljamo napreduje se na temelju procjene nadređenih. U slučaju žene gosp. Šute u gradskoj upravi napredovanje je bila stvar isključivo njenog znanja, truda, sposobnosti i odnosa prema radu kojeg je procjenjivala njena pročelnica. Političko djelovanje njenog supruga bilo je irelevantno. Njeno napredovanje nije bilo podloga da izmislimo npr. da je gosp. Šuta vršio pritisak za isto jer uprotivnom nam Vlada RH neće odobriti financiranje Žnjana ili nekakvu sličnu bolesnu umotvorinu kakvu bi zlobni mozak poput onoga u glavi gosp. Šute izmislio.

Na kraju svega ovoga ostaje mi moralna satisfakcija da gosp. Šutu svaki dan kad dođe kući s posla dočeka živi primjer našeg poštenog sustava u kojem stranačka iskaznica ne vrijedi već se vrednuje isključivo rad.

P.s. tužio bi ga za klevetu i sudski pomeo pod s njim, al je kukavica pobjegao u Zagreb po saborski imunitet.

POSLJEDNJE DODANO: