11. Memorijalni festival Mike u Makarskoj održat će se 29. travnja, u večernjem programu nastupaju Goran Bare i Majke

Udruga Milan Ožić Mike i ove godine organizira Memorijalni festival Mike a održat će se 29. travnja na Gradskom sportskom centru u Makarskoj te parku fra Jure Radića.  Bogati program počinje u 14 sati, a kao i prethodnih godina organizirana su sportska natjecanja uz  prateći zabavni i glazbeni program. 

Sportski program smo osim standardnim natjecanjima u malom balunu, basketu, povlačenju konopa, šijavici i bućama, obogatili i turnirom u odbojci, a tijekom popodneva će se uz  navedene turnire održavati i dječje sportske igre uz animatore, kao i prethodnih godina. 

Glazbeni dio festivala održat će se u prekrasnom ambijentu parka fra Jure Radića, a za odličnu zabavu ove godine su zaduženi DJ Spajić, makarski vinyl entuzijasti te čak tri benda. Večernji glazbeni program otvorit će Elvir Laković, poznatiji kao Laka, popularni bosanskohercegovački rock kantautor. Zvijezde večeri su legendarni Goran Bare i Majke, nakon kojih slijedi APOB (After bolji od partija), popularni live techno bend, koji će svojim nastupom zaokružiti ovogodišnji festival. 

Uz tradicionalno skupljanje prihoda za daljnji rad udruge Mike, ove godine će se u sklopu festivala održati i disco buvljak, za koji će posjetitelji moći donirati do 5 predmeta u „disco stilu“, a sav prihod od buvljaka namijenjen je projektu za potpomognutu komunikaciju djece s  teškoćama u razvoju „Komunicirajmo zajedno“ OŠ Stjepana Ivičevića Makarska. 

Kao i posljednjih godina nastavljamo s našom zelenom filozofijom i opet imamo festival bez plastike  za jednokratnu upotrebu, koju smo zamijenili perivim povratnim čašama, te time postali drugi takav  festival u Hrvatskoj. 

Kao i do sada, očekujemo veliki odaziv posjetitelja i naših prijatelja i volontera, s velikom željom da nam svi budu veseli, zdravi i nasmijani tog dana. 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane volontere da nam se prijave za sudjelovanje putem naših društvenih mreža, na email: [email protected] ili na brojeve mobitela: 0989743516 (Tea) i 099 283 6808 (Dora), kao i donatore, bez čije podrške ovo ne bi bilo izvedivo; da nas podrže donacijom na račun udruge pri Zagrebačkoj banci: Milan Ožić Mike- udruga s najvećim osmijehom, IBAN: HR0223600001102274481; ili donacijom poklona za tradicionalnu lutriju. 

Udruga Mike se bavi humanitarnim radom, pomaganjem potrebitima i ugroženima te promicanjem ljubavi, prijateljstva, solidarnosti i volontiranja.

Osnovani smo 24.02.2012. s ciljem održavanja uspomene na našeg prerano preminulog prijatelja Milana Ožića Mikea, te se od samog osnutka, tijekom cijele godine bavimo volonterskim radom i prikupljanjem donacija koje potom dodjeljujemo onima kojima je u tom trenutku potrebna pomoć. 

Od 2017. Godine smo u svoj program pomoći uključili i Natječaje usmjerene prema vrtićima, školama i sličnim ustanovama čiji su korisnici djeca ili osobe s posebnim potrebama, te im doniramo sredstva, odnosno materijale ili gotove proizvode (didaktička oprema, razna pomagala, građevinski materijal i sl.) s ciljem da im pomognemo poboljšati daljnji rad, olakšati učenje i razvoj te pružiti sigurnost i osjećaj pripadnosti sredini u kojoj se nalaze. 

Do sada smo u našoj zajednici donirali preko 400.000,00 kn u svim gore navedenim programima, te se nadamo da ćemo, iz godine u godinu, tu vrijednost podizati te povećavati svijest zajednice o humanitarnom radu, zajedništvu, volontiranju i socijalnim problemima.- 

Evo to bi bilo ukratko o nama i našem djelovanju i nastavimo širiti osmijeh zajedno!

POSLJEDNJE DODANO: