IZJAVE NAKON UTAKMICE

Trener Sinjana realan: “Kad sve zbrojite, naslov je zasluženo u rukama Mladosti! Moramo se dignuti do Kupa…”

Ragbijaši Sinja nisu uspjeli obraniti naslov prvaka Hrvatske, ekipa zagrebačke Mladosti je bila bolja nakon što je bivala poražena u obje utakmice regularnog dijela prvenstva. Sinjani su potpuno podbacili, posebno u drugom dijelu sraza finala. Za domaći je sastav ovaj meč bio zapravo prilika za obranu pehara od prošle godine, ali sudeći po stanju na terenu, poraz u finalu bio je neizbježan…

– Težak poraz. Bolja je momčad pobijedila danas na terenu. Cijela sezona je bila neka druga priča. Veliki žal i veliko razočorenje su prisutni, ali sport je takav da se u finalu može radovati samo jedna ekipa. Nažalost smo danas bili mi ti koji smo na kraćem kraju – rekao nam je nakon utakmice Luka Lerotić, trener i igrač Sinjana.

Domaćinima je otegotna okolnost bio i vjetar u drugom dijelu…

– Jednostavno nismo mogli izaći iz našeg teritorija. Cijelu smo se utakmicu mučili, prvo poluvrijeme smo još i imali neku inicijativu, ali nismo ju naplatili. Kad sve zbrojite, naslov je zasluženo u rukama Mladosti.

Četvrti put će se ove dvije momčadi u aktualnoj sezoni sresti idućeg vikenda u finalu Kupa…

– Moramo se podići, pokušati dati sve od sebe. Rezultat će suditi o tome kako i koliko smo uspjeli u tom naumu. Sportaši smo, znamo da sve nije ugodno i lijepo, ali moramo se dignuti i krenuti ispočetka.

Kapetan Mladosti Nik Jurišić posve je realno izjavio kako je pobjeda zasluženo otišla put Zagreba.

– Sinju se dogodilo ono što je i Mladosti u desetak godina. Puhali bismo za vratom Nadom, izgubili sedam, osam finala. To je sport. Čestitam prijateljima Sinjanima na dobroj organizaciji i dobrom fajtu, ali bili smo za nešto bolji. Sinjani su mislili da će ići lakše, možda su nas malo i podcijenili – kazao je Jurišić pa nastavio o taktičkoj pripremi utakmice.

– Uporozovao sam da ako izdržimo prvo poluvrijeme, da ćemo uspjeti u svom naumu. Sinj je pokušavao jednostavno doći do poena, onako kao u nogometu kad se igra prebacuje sa stopera na špicu, tu smo ih neutralizirali i pobijedili na sredini terena.

Idući vikend je i finale u natjecanju Kupa…

– Bez podcjenjivanja, nama je prvenstvo bilo sve! Vidjet ćemo koja će biti politika kluba, hoćemo li dati mlađoj momčadi prednost, ali novi vikend je nova utakmica, daleko je pričati o tome. Treba vidjeti i tko radi iduću subotu, klasični hrvatski problem… – nasmijao se Jurišić za kraj pa pohitao među suigrače koji su slavili trijumf i podignuli pehar.

POSLJEDNJE DODANO: