MEGA NA GRIPAMA

Toni Perković: Nadam se da će me ruka nastaviti slušati

Nakon pobjeda Zadra nad FMP-om u gostima i Cibone protiv Igokee, također u gostima, Split večeras od 18 sati može zaključiti rijedak pothvat hrvatskih klubova u ABA ligi. Tri pobjede u istom kolu ne događaju se često, Žutima na Gripe dolazi Mega, koja je na omjeru 5-6 i kao uvijek, vrvi talentima. Sada su u izlogu 18-godišnji Nikola Topić, te godinu stariji Nikola Đurišić i naš Andrija Jelavić. Ta momčad ima samo dva košarkaša rođena prije 2000. godine, pa je logično da su u ritmu gore-dolje. Pobijede Partizan, izgube od Krke kod kuće.

Split, koji je na 3-8 nakon poraza od Cibone, u međuvremenu je u prvenstvu Hrvatske nadigrao Šibenku i Cedevitu Junior u gostima.

– Ništa osim pobjede ne dolazi u obzir, makar nas čeka zahtjevna utakmica s momčadi koja puno trči. Ja sam uhvatio ritam utakmica nakon problema s koljenom i nadam se da će me ruka nastaviti slušati – rekao je Toni Perković.

Trener Slaven Rimac ovako vidi Megu.

– Igraju s dosta oscilacija. Imali su odličnih pobjeda, ali i razočaravajućih poraza. Topić i Đurišić su izrazito kvalitetni. Naš je zadatak odgovoriti energijom i nametnuti se, spriječiti poene iz kontri. Dakle, igrati pet na pet. Očekujem da ćemo igrati dobro, očekujem i podršku s tribina.

POSLJEDNJE DODANO: