Tomislav Šuta odgovara na prozivke Puljka: “Preuzimam azil za životinje i pokazat ću ti kako se radi!”

U svom priopćenju za medije, predsjednik Tomislav Šuta je odgovorio na prozivke gradonačelnika Splita Ivice Puljka, u vezi preuzimanja projekta izgradnje azila za životinje. Šuta je istaknuo da je Puljak neslužbeno sugerirao da će zajedno s Igorom Stanišićem preuzeti projekt te kako će pokazati Puljku kako se pravilno vodi takav projekt.

Sada neka neslužbeno postane službeno. Da, preuzimam projekt koji je zamalo propao zbog tebe i pokazat ću ti kako se radi. Prati i uči! – izjavio je Šuta.

U svom odgovoru, Šuta je demantirao tvrdnje Puljka o njegovom neuspjehu kao direktora Vodovoda. Dodao je kako je Puljak odgovoran za povećanje cijene usluge za 0,3 eura, dok je u Planu poslovanja za tekuću godinu bilo predloženo povećanje od samo 0,11 eura. Šuta je istaknuo da su gradonačelnik i njegovi zamjenici dvolični jer se bune protiv povećanja plaća, dok istovremeno podižu plaće u gradskim tvrtkama i upravi.

Šuta je također izrazio žaljenje zbog javnog prepucavanja na ozbiljne teme koje utječu na živote građana, zaposlenika te budućnost Splita. Kritizirao je Puljka zbog sukoba s radnicima, naglašavajući da je potrebno nagraditi zaposlenike Vodovoda koji imaju niže plaće i putne troškove u usporedbi s direktorima.

Ovo najnovije sučeljavanje između Šute i Puljka stavlja u fokus pitanje upravljanja projektima i političke dinamike u Splitu, dok građani i zaposlenici tvrtki poput Vodovoda ostaju u središtu rasprave o njihovim budućim uvjetima života i rada.

POSLJEDNJE DODANO: